Ne vágjál nekem lenéző fejet te ezt még régen olvastam egy oldalon meg is kerestem neked te noob
"A legfontosabb: a névválasztás
Akárcsak egy gyerek születésekor, most is talán az egyik legfontosabb döntés az a név pontos megválasztása, hiszen rengetegszer fogják a jövőben emlegetni ezt a gépet, és rendkívül sok elvárásnak kell megfelelnie - mármint a névnek. Először természetesen - a kreatív PlayStation 2 után - az Xbox 2-t lehetett hallani mindenhol, ami egyértelműen egyszerű, de nagyszerű választás lett volna, ám joggal tettek le az ötletről a marketingesek, mondván, hogy nem biztos, hogy a PlayStation 3 mellett jól mutatna az eggyel korábbi szintet tükröző Xbox 2, illetve nem biztos, hogy a vártnál sokkal gyengébben teljesítő előddel kellene direkt párhuzamot vonni. Jött tehát az Xbox Next, vagy máshol a NeXtBox elnevezés, ami már sokkal inkább kifejezte volna a felsőbbrendűséget, de a végén erről is letettek, és ekkor született meg a most véglegesnek tűnő változat, a Xenon. Bár ritkán figyeltem oda kémiaórán annakidején, arra azért emléxem (csak stílusosan :), hogy egy nemesgázról van szó, amit mostanában előszeretettel használnak az autók lámpájában is (és rendkívül idegesítő fénye van...). Úgy néz ki tehát, hogy az új Microsoft konzolt Xenonnak fogják hívni, amivel én teljesen elégedett is lennék."