banner
  • nipponia
    A hűtéssel nem is lenne gond, ami benne van az pont elég is lenne, HA legalább 8V menne a venti 3V helyett. Sőt, az újabb gyártású gépekben még lasabban pörög a venti. Pont ez a lényege a venti tuningolásának. 8-9V állítják, így már képes normálisan hűteni. És ha már a tervezésnél tarunk, normális hogy egy sima hűtőbordát tesznek egy procira? Ráadásul azt is aluminiumból csinálják réz helyett. Normális, hogy alig egy centire rakják egymástól a grafikus procit és a gép procit, hagy melegítsék egymást? És normális, hogy mindezt megspékelik azzal, hogy felé pakolják a dvd meghajtót, hogy a forró levegő megakadjon a térben? Ez a gép remek tudásra, de pocsék tervezésre. A mostani játékok még nem használják ki a gép teljes tudását, így nem pörögnek még a procik gőzerővel. Majd egy év múlva mondd azt, hogy ez a hűtés pont jó bele, mikor 80-100 fokosra melegszik a géped belseje, mert beindultak a procik. Azt már meg sem említem, hogy a ramokon nincs is hűtés. Én rászánom a vízhűtésre a pénzt, mert 20-30 fokkal alacsonyabb lesz a gép. Inkább kiadok rá 30-40 ezret (mert ennyi egy alaplap csere, ha nincs rá garid). 4000 forint ha megcsinálják neked a ventit normális hűtésre. Károd nem lesz belőle, max hangosabb lesz a gép ventije egy fokkal. De megér annyit, minthogy megsüljön. Akinek meg nincs vele gond, az örüljön. De majd jövő ilyenkor elbeszélgetnék velük a gépükről, már ha még ugyanaz lesz nekik, nem pedig egy kicserélt box .
    De mindenki azt csinál, amit akar. Nem kényszer, csak elmondtam a tapasztalatomat. Mivel egy gépem már megsült.