-
Nem, nem jön ki a matek. Hacsak nem úgy számolsz, hogy játék az játék, darabáron. Az emberek 99.9999%-a nem játszik minden játékkal, ami megjelenik, nem érdekli minden, amire ráírják, hogy játék. Akinek bejön a Call of Duty az nem biztos, hogy ráugrik azonnal mondjuk a Citizen Sleeperre. Akit nem érdekelnek az autós játékok, annak tolhatod a szuper day 1 Forza Horizont, ahogy akarod. Az embereknek van ún. ízlésük és preferenciájuk. A játék, ahogy a film meg a könyv sem kilóra kerül fogyasztásra. Ez nem krumpli vagy sertéskaraj. Ha utálod a horrort, akkor nem fogsz tapsikolni, hogy a netflixen lemegy az új Smile film például. Ezt nem gondolom, hogy magyaráznom kellene.
Nézzük, hogy 2025-ben milyen AAA játék jelent meg eddig GP-on day 1:
Avowed (70USD), South of Midnight, (40 USD), Oblivion remaster (50 USD), Clair Obscure (50 USD), Doom Dark Ages (80 USD), Gears reloaded (40 USD), Silksong (20 USD),
Ezek összára, ha mindent megvettél volna day 1: 350 dollár. 360 lesz jövőre a ultimate. De ez is véleményes, mert ezek egy része nem AAA ugye.
Nem tudsz olyan embert mutatni nekem, aki ugyanúgy rajong minden genre-ért és mindent meg is venne. Én pl rá se néztem a doomra és a silksongra se, de a gears se érdekelt, mert végigvittem már kétszer ugyanezt korábban. South of midnight meg amúgy is bukás volt. Maradt 3 játék, amivel foglalkoztam, de mondjuk a clairben is van talán 1 órám, nagyon akarom szeretni, nagyon nem sikerül. És ez a normális, nem az, hogy mindent kilóra megeszel.
Persze, ha összeadod az összes szirszar indiet, amivel sose fogsz játszani, akkor nyilván olcsóbb, mintha mindet megvennéd ... de nem vennéd meg mindet. Ez olyan, mintha azzal érvelni a disney plus mellett, hogy összeadnád az apple store-ben a streamelhet filmek árát. Nagyon butuska érvelés ez. Aki nézi a netflixen a stranger thingset, nem biztos hogy ugyanúgy nézni fogja az emily in parist. Ez ugyanez.
A helyzet az, hogy közel 100%-os áremelésről beszélünk most úgy, hogy a kínálati oldalon nincs érdemi változás, csak megkaptuk az ubisoft classic régi játékait. Mutass nekem olyan hc gamert, aki havi 10 ezer fölött fog ezért fizetni, aki nem játszott soha Assassins Creeddel meg Far Cry-jal. Ezek mind megvettük anno, amikor megjelentek még xbox 360-ra.
Ezt te miért véded? Mitől jobb neked, hogy ugyanazért fizethetsz majdnem duplát innentől?