banner
  • partizan182
    Nem értek egyet 100%-osan, minnyá kifejtem hogy miért. Az igaz hogy egy játékot sokféleképpen lehet játszani, de minden game-ben van egyfajta intended play style. Persze, ki lehet kapcsolni a visszatekerést Forzában, végig lehetet vinni a doom-ot ultraviolence-en kispisztollyal, meg lehet tolni NG+7 SL1 runt darkszószba', sőt, aki nagyon HC az csak simán háttal ül a tévének. Egyiket sem mondanám viszont intended play-nek.

Lehet hogy én vagyok a gyenge, de ha ott az opció nem tudom megállni hogy ne tekerjem vissza. Ahogy írtad, ki szeretne 1,5 óra után egy hibával kipörögni egy endurance versenyen? Senki. Viszont ha ezeket visszatekerem megfosztom magamtól azt a potenciálisan maradandó élményt amivel az utolsó fél órában utolsó helyről minden kanyart kicentizve, vért izzadva behozom a negyedik helyet. Na ez sose lesz meg mert a racionális agyam azt mondja hogy tekerjem vissza jó lesz az úgy.

Codie megoldása azért szimpatikus mert legalább valami döntési helyzetet állít: ha összesen van 3 visszatekerésem akkor ellőjjem most a közepes hibánál vagy tartalékoljam egy esetleges komolyabb miss-re? FM-ben nincs ilyen, akármit akárhányszor visszatekerek, max 10%-al kevesebb zsét kapok a végén. Ennyi erővel kiírhatná hogy press x to win, ha kitartó vagyok bármilyes skillel bármilyen pályán bármilyen körülmények között behozom az első helyet, elég csak addig visszatekerészni minden kanyart amíg nem sikerül tökéletesen bevenni.