banner
  • Totti5
    Judgmentben volt "adaptív AI", ha meghaltál más enemyk, máshogy jöttek, más fegyókkal, más nehézségűek, más "taktikával". Zseniális volt. Illetve a játékba került egy fajta skill rendszer is, ahol a területeket extra nehezítésekkel lehetett megcsinálni ( opcionális ). Akár fegyver, akár környezeti elemek, kondíciók nehezítésekkel. Nyilván lőni kell benne, a 6. Unchardtedben is ugyan azt teszed most. Ettől még kiváló játékok, azt nem hiszem hogy ezek a 7-15 órás kampányok 2-3 évente olyan nagy tragédiák lennének. Azért ahhoz ezek rettentő kevesek. Évente egy 100-200 órás játék már lehetne, de ilyen meg nincs ugye.

Elég csak fejlesztőt váltani, a People Can Fly is érti a dolgát és nagyon jól nyúlt a témához, beletették a tudásukat. Nem kellett... mert ha nem az eredeti csapat csinálja akkor silány, szar, ne olyan mint eleddig. Ha meg az eredeti csinálja akkor ugyan az, már unalmas...

343 a Halo5el is nagyot alakított, eleve a taktikai tárház nagyot nőtt, a pályák felépítése, több szinten zajló harcok, titkos útvonalak + a 60 frém nagyon jót tett a játéknak. De hát sokan nem jutottak annál tovább a 4 órás, nincs story, ronda ( mindegyik oltári nagy bullshit volt ) 343 nem tud Halót csinálni, csak a Bungie.

Ha van egy adott sorozat, akkor ott nem kell a játékot kifordítani, csak frissíteni a gameplayt. Aki Gearst akar annak cover kell, és lövölde. Nem lút, nem fejlesztés, nem openworld stb... de a műfajon belül sok mindent lehet csinálni és a Gears 4 is nagyon profi lett, tele jó ötletekkel, újdonságokkal, rettentőn profin előadva, de a Judgment után term. hogy nem mentek el merészebb irányba, hisz ott és akkor a játékosok kijelentették hogy ez nekik nem tetszik.

Mindenki kedvére nem lehet tenni, viszont a játékosok úgy viselkednek hogy azt a kiadók meg nem tudják értelmesen lekövetni és nem is lehet.

Nekem nincs szükségem új univerzumra, itt van a Halo, Gears ami ki van találva, tele van történetekkel, karakterekkel, ki lehet belőle csomó mindent hozni és a háttere az nagyon erős. 2-3 évente egy játék ezekből nem sok és az biztos hogy minőséget kap az ember ami a platform erejét megmutatja. Félreértés ne essék, ezek HELYETT nem kell nekem más, nem kell egy másik játék amiben cover lőni lehet, és egy másik scifi FPS. Más viszont kell, amik nem ezek és nem ezek helyett, mert ezekből már van 5 rész... Nintendonál sem akarok mást a Mario helyett, mert a Mario világa, karakterei zseniális. Építsenek rá játékokat, amik ötletesek, jók, tartalmasak.

De ez én vagyok. Mások baja nem érdekel, max nem értem meg.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.08.18. 12:56:50