Őrületes a játékélmény. Semmihez nem hasonlítható tapasztalás/érzékelés. Ha egyszer kipróbálod csak ilyet akarsz használni.
Viszont ez még nem alkalmas játékra. A felbontása annak ellenére hogy félfullhd, borzalom. Csak egy viszonylag szűk szeletet látsz a kijelzőből, annak is egy kis területére fókuszálsz, és az is tologatva van 3d-ben. A normál méretű szövegek olvashatatlanok, és az egész nagyon rácsos, és nagyon-nagyon zizgős-pixeles. Nagyon addiktok (mint pl. én) biztos meg fogják venni az első kereskedelmi változatot, ami most 1440p-re vár a publikum, de még az is nagyon kompromisszumos lesz. 4K-nál fog megjönni igazán ez a teknó, de akkor nagyot fog ütni.
Viszont nem jó minden játékhoz. Minden olyannál rohadtjó, ahol a tested nem mozog, vagy legalábbis a virtuális karaktered nem mozog. Ahol mész, az viszont szörnyű. A "mozgásbetegség" nem kímél senkit. Én nem hányok ezektől, ettől sem, de zavar rohadtul engem is, és mivel zavar, nagyon kizökkent az észlelésből, ami tovább növeli zavart (mert ez már nem agyi asszociáció, mint a 3d, ez már a tökéletes HIT az agynak).
A sony csakmegjelenítője szó szerint értelmezendő. Nincs benne más, csak a kijelzők. Nem követ mozgást, semmit. Nincs visszacsatolás. A fejedre húzott monitorral egyenértékű. Köze nincs a OR-hez.