-
Hú, hogy én mindíg miről maradok le xD
Anno egy ph! topikban (sokban, de ez látványos volt :) ) megkértem egy Ra1n-hez hasonló mesterPC építőt, hogy rakjön össze nekem 120k-ból (Mert simán lehet, és ennyi volt a PS4 ára akkor :) ) konzol verő PC-t ... persze nem tudott :)
Sajnos a konzol helyett PC építés már az elején elvérzik sok embermél.
Ha én a konzolom helyett szerettnék PC-t a TV alá, akkor bizony lenne pár olyan feltétel, ami egy picit megdobja az árat.
1: Destop ház, hogy beférjen a TV alá: Nos, a Lian Li és a Silverstone gyárt normális full ATX és fullhosszúságú VGA-t befogadó desktop házat, 40+k, természetsen táp nélkül.
2: Ne legyen hangos: Mivel a Desktop ház kisebb mint egy torony, jobb hűtés kell, szóval kell pár (4-6) minőségi venti + egy jobb procihűtő, persze természetesen a gyári sz@rt sem ér itt, és a komolyabb tornyok nem férnek el :) Bár felesleges a kapálózás mert 30-40 ropi után is hangosabb lesz, ez bizony vízért kiállt, ott meg a határ a csillagos ég ...
3: Ehhez dukál egy normális táp, nos az is simán 20-30k meglesz.
4: Oprendszer + BR + 500GB HDD: 40-50k
5: És egy kontroller: 15k
Ezek után el lehet kezdeni megvenni bele azt a többit :) (Mondjuk a HDMI bemenettel meg lehet fogni könnyedén az emberkéket :) )
A másik: imádom mikor elkezdenek a hozzáértők "PC-t" építeni a neten. Főleg "Gamer PC"-t :)
gépház + jobb táp: 20k - Ennyi elég is volt, ne folytasd légszíves a hozzáértést :)
sallang :) bill + egér: 10k looooooooooooooooooool :) Inkább össze sem számolom :)
A ph!-s arc is ugyanilyen példákot hozott, és mikor rákérdeztünk, hogy oké, de aki komoly gamer PC-t épít az 1: Miért AMD procit vesz? 2: Miért 15k-s alaplappal? 3: Miért gyári hűtéssel? ... Persze azonnal mi lettünk a hülyék, mert csak a hozzá nem értő "balfaszok" (Már nem emlékszem pontosan milyen névvel lettükn itt illetve ...) vesznek ennél drágább cuccokat...
Kis barátunk csak annyit felejtett el, hogy a profiljában ott a konfigja, intel proci 40 ropis alaplappal, 20k-s hűtővel és társaival.
Szóval lehet szarér húgyért erős PC-t építeni, csak ha kicsit speciálisabb igényeid vannak, akkor bukik a mutatvány.