banner
  • Macccy
    Hölgyek, Urak, feldobom újra a kérdést, mert ma megint belefutottam a jelenségbe .... hátha tudtok segíteni, addig se a Kinect a téma

Tehát a kábelezés így néz ki, XBOX ONE >> HDMI >> PIONEER VSX erősítő >> HDMI >> TV, hangbeállítás az erősítőn Auto, a boxon Bitstream Out / Dolby Digital.
    Ha játékra használom a játékgépet, akkor nincs is semmi gond, hónapok óta jól működik, de ha Blu-ray, DVD filmet, vagy - ma derült ki - akár HALO Channel appban videót merek nézni, akkor ...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    jó eséllyel (értsd nem mindig) elkezdi előbb vagy utóbb "megszakítani" a box vagy az erősítő a jelet, de csak ilyen töredék másodpercre. Ennyi elég ahhoz, hogy elmenjen a kép, az erősítő egy villanásra PCM majd azonnal DOLBY DIGITAL -ra váltson vissza és visszaadja a képet, de rohadtul zavaró és random csinálja, akár percenként többször is, ha nagyon elkezdi. Ilyenkor semmi más nem segít véglegesen, csak a box újraindítása. Sőt ilyenkor van, hogy valami nagyon subHD felbontással kapom vissza a frissen újraindult boxot és az erősítőn jelforrást kell váltanom, hogy felengedje újra 1080p -re. Viszont ma például tudtam úgy nézni Inception Blu-ray filmet, hogy bő fél órán át néztem és nem kezdte el!
    Próbáltam, hogy átdugom a kábeleket, XBOX >> HDMI >> TV >> OPTICAL >> PIO összeállításban sose szakít meg senki semmit, viszont így - gondolom a tv optikai kimenetnél - bekerül egy elég zavaró néhány tizedmásodperces delay a kép és hang közé, ez így nem megoldás. Még azt tudnám elképzelni, hogy XBOX >> OPTICAL >> PIO küldeni a hangot, hátha nincs késés, de akkor ott van a gondom, hogy a TV műsorok hangjához használom az optikai részt, ha azt elfoglalja a box, akkor lőttek a surround tévézésnek ...

Eleve nem nagyon értem az egész jelenséget, X360 sose csinált ilyesmit, igaz azon nem is volt sok beállítás, se blu-ray player app, semmi. Nem tudom mi okozza, nekem eléggé káoszossá kezd válni amúgy is ez a home média, faszért kell ennyi formátum meg szabvány meg okos eszköz, rézdrót azt kész!
    Na viccen kívül, akinek van ötlete segítsen, thx.