-
Ra1n #156872 Megnéztem ma a csodás Hobbit utolsó részét. Igyekszem spoilermentesen (nem nagyon fog menni) írni róla.
Az előző részben a félelmetes sárkányból egy vicces csináltak aki nem volt képes 30 percig senkit kicsinálni,ellenben fosta a szót. Na ezt sikerült itt is folytatni, gyakorlatilag a félelmetes nagy gonoszból ismét egy ostoba baromarcút csináltak,aki szövegel majd annyi esze nincs hogy ne szemtől szembe menjen a számára halálos fegyverrel.....Taps....
De ezen még úgy ahogy túl is tettem magam. A filmben az ork fejek úgy hullanak mintha papírból lenne mindenki páncél nélkül...Gyakorlatilag már a közönség felröhögött egy egy lefejezésen...És lőn az 5 sereg csatája.... Iszonyatos emberhátrányban a törpök + emberek + tündék a két orksereg ellen, már vonulnának vissza de ekkor megtudhatjuk hogy egy fecske ugyan nem csinál nyarat ellenben 10-12 fecskével!!!! Igen amikor már minden elveszettnek tűnik és mindenki hátrál, a hegyben lévő főhős törpök kitörnek és megoldják a problémát SŐT egyedül nekik jut eszükbe hogy talán a sereget irányító vezért kéne leölni (ez senki másnak nem jutott eszébe még a tündeseregnek se hogy fellőjjenek oda pár nyilat) aki egy kis hegységről irányít mindent,nosza! Pattanjunk hegyikecskékre (nem vicc) amiken felügethetünk a főganéhoz...:D Nomegpersze a menekülő embereknél is hirtelen megbátorodik az asszony és gyereksereg (ez sem vicc), és elkezdik kiverni velük az ezrével érkező orkokat.....:D
Dögunalomig elnyújtott végjáték....Szomorúság...Boldogság...
Persze a néző hülye úgyhogy bármikor szóba kerül a hatalom gyűrűje felcsendül az ismerős dallam,nem elég mutogatni is azt a szart,csodálom hogy nem írták pluszba alá...:D
Mindezeket leszámítva elvoltam mert látványos volt a film. Csak sajnos baromira nem annyira mint az eredeti trilógia!!! Szarrá szanaszét effektelve megy a csata,hullanak az orkfejek, gyakorlatilag hiába a látvány szó szerint gagyibban és kevésbé hatásosan nézett ki a nagy monumentális csata mint bármely másik csata az eredeti trilógiában...Tipikus esete annak amikor a kevesebb több lett volna. Főként hogy a szutyok film+-on ma nyomták a király visszatért,gyakorlatilag rögtön szembetünt hogy sokkal de sokkal hangulatosabban és komolyabban van abban megjelenítve a csata mint az 5 seregben,ahol minden szarrá van effektelve és papírként hullanak az ork buksik...:)
SEHOL sincs ez a trilógiának feleslegesen elnyújtott agyoneffektelt dögvész az eredeti Trilógiához képest semmiben. Reméltem hogy az előző rész gyengeségeit kiküszöbölik. Nem sikerült. Az pedig hogy a sárkány tényleg ismételten a pusztító gépezetből hirtelen balfasz lesz akinek annyi esze nincs hogy egyetlen lángköpettel kicsinálja aki fegyvert fog rá,vagy 10 méterrel odébbról támadjon ahova nem tudnak utána fordulni....Vicc....