-
Na végigvittem a Ryse-ot. Éééés már úton is van következő tulaja felé ! :D Összességében elvoltam vele, grafika, látvány, átvezetők, hangok, színészi játék ott van mind a toppon. Még a történet is tetszett. Csak az a baj, hogy e köré nem tudtak egy élvezetes, változatos játékot létrehozni. Pedig próbálkoztak, nagyon is. Pl imádtam, amikor a phalanxban mentünk az íjászok ellen, és úgy támadtunk, ez ugyan többször is volt a játék folyamán, de nem tudtam megunni. Illetve a kivégzések között is volt 1-2 baromi jó, nagyon életszerű darab. De a játékmenet összességében 10perc után megunható, ha csak nem köt le az, hogy nézegetek a végletekig kidolgozott, gyönyörű, már-már fotorealisztikus grafikát.... amit aztán az utolsó fejezetek környékén szépen meg is unsz majd. A bossfightok, és a fejlődési rendszer érdektelenek, fantáziátlanok. Nincs motivációd fejlődni, nem ad olyan képességeket a szintlépés, amit alig vársz, hogy megkapj. És itt lép be az Infamous miben jobb a Ryse-tól.
Játékmenet terén az Infamous sincs a toppon. Önismétlő küldetések, és side questek, graffitizés, ami már az első után unalmas. DE a képességek baromi jók, szórakoztatóak, kicsit színesítik a játékmenetet, ami a Ryse-ban nincs meg. Az Infamous-ben ha fejlődsz, akkor értelmes képességeket tudsz feloldani, ami tényleg megváltoztatja a játékmenetet, kicsit mássá teszi. Itt se valami nagy durranás egyik bossfight sem amúgy. Színészi játék terén sem olyan óriási, nincsenek olyan jó pillanatok, mint a Ryse-ban. Ott azért volt 1-2 király karakter, és maga Marius is. Infamous-ben nincsenek jó karakterek sajna.
Szóval összességében mindkét játékban van pozitívum, és negatívum is. Hogy a kettő közül melyik sikerült jobban, arra azt mondanám, hogy az Infamous, mert azzal több ideig eltudsz lenni. A Ryse-al 6 óra alatt végzel durván, és aztán a multiért nem érdemes játszani vele, mert ugyanaz a repetitív harc van benne, amit toltál 6 órán keresztül, csak most egy másik ember segítségével. Ami elvitathatatlan, és amiért mindkettővel érdemes játszani, az a "nextgen érzés", és a nextgen látványvilág.
@DarkSector
Kivégzések maguktól is történnek, de érdemes helyesen lenyomni a gombokat, mert több xp jár értük. Amúgy meg Shadow of Mordorban is maguktól történnek a kivégzések, ott is 1 gombot kötelező megnyomni hozzá. Bocs, 2-t a kört meg a háromszöget. (X1-on meg nyilván B és Y.)
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.10.20. 15:00:59