Azért a kormány - joy - "verekedőspad" némileg más kategória mint az odahekkelt bill+egér.
Az első cuccok célHW-ek. Folyamatosan szemezgetek a kormánnyal én is (pedig roppant ügyetlen autós vagyok ..), de hála az égnek nem tudnám hová tenni. Azért vannak, hogy egy adott típusú játék irányítását valósághűbbé tegyék ... (Verekedős játékoknál ez inkább azt jelenti hogy olyanná mint a játéktermi változat :) )
Ellenben az egér nem teszi valósághűbbé az FPS-eket, csupán leegyszerűsíti, pontosabbá teszi a célzást. (Sőt, valójában az egér legnagyobb előnye nem is ez, hanem hogy a célzás és fordulás sebességét nem limitálja, mint a joy...)
Ha raknának némi fizikát a játékokba, ahol bizony a fordulási sebesség nem lenne végtelen, hanem realisztikusan tudnának forogni a katonákok (Airsoftoztam, és bizony meglesném én azt, aki egy 8-10 kilós fegyverrel a kezében + teljes felszerelésben 1 másodperc alatt megfordul :) ) akkor az egér sokat veszítene az előnyéből. Bár célozni még mindig precízebben lehetne vele, attól már nem lenne olyan nagy a különbség.