-
DIABLO III first, second and last impressions ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Na így szűk fél év késéssel pótoltam a Nagy Öreg harmadik részét a set top boxon és csalódtam is meg nem is. Baromira elkapott a nosztalgikus érzés, ahogy 12-13 évesen toltam az iszonyatosan hangulatos és (számomra akkoriban) horroros DIABLO-t, majd 15-16 éves állkapcsomat keresgéltem a DIABLO II átvezető videói láttán. Baszottjó volt na, akkoriban minden kicsit jobb volt ... Végső soron ezt mondanám erre a harmadik részre is! Az ACT I nagyon tetszett, a zene visszarepítős a múltba, az egész látvány kibaszottjó, kézzel "rajzolt" látvány 3D világban, ehhez nagyon értenek a srácok. A 60 fps, illetve a törekvés efelé szintén marhajó érzést ad, a képtörés zavaró volt ha volt, de csak kevés helyen láttam. Aztán hajtottam előre és az ACT II már nem annyira tetszett, nem érte nálam utól a második rész sivatagát és az oázis sem segített rajta. ACT III kellemes felüdülés volt, igazi DII: LoD hangulatot idézett egy rövid időre. Aztán az ACT IV-nél azt éreztem, hogy én ezt már láttam, hogy a Blizzard hátrányba került a bedöglött Vigil Games / THQ-val szemben? (Darksiders II) Folyamatosan azt éreztem, hogy valaki lop valakitől, mindegy kié volt előbb az ötlet, itt már nem nagyon tetszett. A pokoljárás és a "riftek" kurvára adták, de nem volt eléggé Diablós ... Így visszagondolva másfél végigjátszás után, ez a játék túlságosan light lett: maximum ízre törekedett, minimális cukor beáldozásával, a címkét megtartva, mert régen mindenki kajálta, de ez így csak soft-core Diablo. Hollywood, csokimáz, happy-end, semmi sátánság érzés, a kezdeti szenvedés és kínzókamrák hamar eltűntek és vissza se találtak. Kevés. Belek kellenének ebbe, több horror kreatúra, több NAGY boss, több vér és ugyanmár, a végére valami elcsépelt és kiszámítható sátáni sumákságot, Blizzard, könyörgöm, come on!!! Hogy mittudomén Diabló lelke beleszáll egy arra kószáló macskába vagy valami földműves kitúr egy pentagrammát a tehénszarból a credits után, bááármi!
Egyébként számomra egyértelműen a LOOT (2.0) vitte végig magán a játékot, nem a sztori és nem a háttér infók - amik néha már inkább zavaró, mintsem érdekes párbeszédek formájában bontakoztak ki.
7/10 és folytatom tovább, legalább Nightmare végéig, de én jobbat vártam.