-
Ryse Son of Rome
Külsőségek:
+ alapvetés minden nextgen gép tulajnak, ami a gép erejét és az új generáció grafikai ugrást demonstrálja
+ Cryengine 4 gyönyörűen dolgozik, semmi rece nem látható a képernyőn, minden körvonal kristály tiszta, éles és kidolgozott. Nincs popup, nincs spórolós árnyék, nincs zizi, nincs lópoly stb... Lehetne fokozni és leírni mindenre hogy mennyire brutálisan ott van, de ezt látni kell, nincs mese!
+ Karakterek kidolgozása, a SZÍNÉSZI játékok, a SZINKRON, mimika kimagaslóak ( ez biztos Crytek játék?! )
+ Story korrekt, a szokásos "bosszú" téma, de tényleg jól van tálalva
+ Zene hangulatos, mindig az adott szituációnak megfelelően szólt amit kimondottan igényesnek és erősnek éreztem ( OST hallgatás lesz ebből )
- frém... ( ez biztos Crytek játék... )
Gameplay:
+ sok féle helyszín, messze nem csak a városban kell nyomulni és minden bjútifulosan néz ki + mivel roppant változatos nem lesz unalmas egy percre sem
+ harc okés, különböző enemy típusokhoz más módszer kell, de alapjaiban egy kaptafa, és főleg a jó reakcióra épül
+ nem csak egy enemy támadt egyszerre ( bár csak ilyen lenne az AC harcrendszere minimum )
+ a mezei harcot olykor feldobta pár minijáték (állványos nyílpuska pl), parancsok kiadása ( ezt lehetett kinecten keresztül is )
+- hardon játszottam, és nem voltam isten, volt restart bőven, ami nem jelenti azt hogy nagy kíhívás lenne benne, mert igazából nincs.. mindig tudtam hol rontottam el, ami rossz időzítés a védekezéshez vagy kapkodás volt
- teljesen cső, bár ez most nem negatívum, csak tény
- kevés kombó a harcokhoz
- a szokásos ujrahasznosított enemy típusok, amik később felváltva jönnek egymás után, mintha nehezítés lenne, de még mindig nem az
- nincs benne QTE, mert nem írja a képernyőre ( nesztek fikagépek, a Crytek megoldotta :) ), viszont minden kivégzés QTE, ami nincs normálisan kidolgozva mechanikában, hisz mindegy mit nyom az ember kb
Crytek eddig körítéssel volt bajban, itt most megvan olyan szinten ahogy azt bármi megirigyelhetné, viszont játékmechanikában ennél többet is ki lehetett volna hozni a harcokból.
Végig élveztem minden pillanatát, kellően hosszú, változatos, húvazzeg nextgen teknó és "nyálban fetrengő" :) élmény.
Semmi gond nincs a 6/10el, a gond az hogy ez a közvélemény szerint egy rossz játék, mert a jó játék 8-10ig tart csak. Nyilván ez baromság. 6 pont egy jó játékok takar.
Számomra ez 7/10 volt, mert a kor, a karakterek, a körítés megukkal ragadtak. Nyitócím, szóval ha lesz még hasonló játék a Crytekől, akkor az biztos kiküszöböli a gyengeségeket, mint ahogy szokott lenni, se nagyon remélem lesz!