banner
  • Totti5
    Mentem egy versenyt karrierbe. Nem tudom mások mit csinálnak, de nekem, csak Marussia, Caterham és Toro Rosso van. Nekik Lotus... lehet hogy a könnyebb nehézség miatt engedi.

Na mindegy. Caterham, ami ugye a 9. leggyengébb csapat, idén pontot sem szerzett, mindig a mezőny végén harcolnal, az egyik ha nem a leg nehezebben irányítható vagyis a legkisebb tapadással rendelkező autó.

Minden off + Legend nehézség + Legens AI. 25%os verseny, ami ugye nehezebb mint egy 50 vagy 100 hiszen itt ugyan az zajlik le gumikopás terén mint a teljes távon, csak a 25%os azaz 15 körös távra vetítve, így sokkal kevesebb kör alatt sokkal többet változik a tapadás, amihez nyilván nehezebb igazodni, mert hamarabb jön a lassulás, hamarabb nő a féktáv, hamarabb megy el a gumi, ami konkrétan körröl körre változhat.

Kvali az nem sikerült túl jól, csapattársam mögé a 20. helyre sikerült... rajtot jól megfogtam, a darálóból sikerült, a kör végére a 12. helyig előre jutni, agresszív vezetéssel. Nade itt segített a tumultus ( baleset nem volt ). Aztán akik előttem voltak elhúztak pár körön belül több másodpercre akik mögöttem jöttek ( Sauber, Force India, Perez ) pedig összejöttek. Perez elment, nem is erőlködtem, nem is tudtam. A McLren meg úgy a többi csapat sokkal gyorsabb, egy Caterhamnek esélye sincs ellenük erőben, ahogy a valóságban is.

Első kiállásig tartottam a srácokat. A box után ahogy rendeződtek a dolgot miután ők is voltak kint. Force India megelőzött fél mpvel elém jött vissza, mert a kivezető kört a kemény gumikon nem tudtam kellően megnyomni, nem akartam a sóderba végezni, meg amúgy is gyorsabb volt...

Na aztán jött 9 kör. 2 körtöl eltekintve végig DRS távolságba tehát 1 mpn belül jöttek mögöttem. A KERS-et ezért a célegyenesre hagytam és mindig a legjobb kigyorsításra hajtottam, ez persze nem mindig volt elég... keményen védekezni kellett, de szabályosaan, mert kegyetlenül büntet a rendszer. Természetesen DRSel mindig próbálkott a Sauber, s álltaában mellém is ért, ezért mindig a belső ívet kellett tartanom, mert az volt az egyetlen esélyem, hogy valahogy mélyebben fékezve a gépet tudjam fogni az ívet.

Volt amikor nem sikerült... nade ilyenkor mi a teendő? kétségbe kell esni? dehogy:

Ezek után a következő 2 körben nyugalom volt, mert a támadásom után a Williamsal kellett foglalkoznia aki elkezde maszírozni.

S jött az utolsó két kör, a gumik már koptak, a folyamatos védekezés miatt nyilván a gumikat nem igen tudtam kímélni, s az ideális ívek sem voltak meg.

A befutó még izgalmas volt, a Sauber mindössze 1 tizeddel futott be mögöttem. Nyitott DRSel, term.... ha van még 20 méter akkor megelőz, de nem volt:)

Köridők: láthat a boxkiállás, majd utána a kivezető kör a kemény keveréken, aztán már teljes gázzal. Konstans köröket lehetett menni, mindez védekezve és csatázva, ahogy a gumi kopott úgy volt nehezebb vezetni, de a köridő nem esett vissza drasztikusan.

Szóval rettentő jó volt!!! Ez nem NFS ez egy komplex versenyjáték, itt sok tényezőt kell figyelni és alkalmazkodni az adott körülményekhez, ettől rettentő élvezetes.