banner
  • Totti5
    Splinter Cell Blacklist

Végre a végére értem. Nehéz volt. Nem vagyok hardkór, nem edzőttem az első 3 részen, de ezeket a lopakodós játékokat csak nehéz fokozaton játszom, mert úgy adnak élményt.

+ inteligens, izgalmas story
    + rettenet jól koreografált átvezetők, nagyszerű színészekkel
    + még mindig átvezető amik a CODhoz képest az izgalmi faktorban a béka segge alatt voltak, ahogy robbanás, rohanás összedől minden stb... látványban is javarészt, de éppen ezért az egész valós ás reális benyomást keltett, elhittem hogy ez így történik
    + grafika gyönyörű, egészen döbbenetes amit kihoztak még erre a konzolra. Lehet hogy subHD, de nincs, nagyon minimal a rece, a képélesség parádés az effektek pedig az egyik legjobbak. Fények terén nagyon komoly. ( ami szépséghiba látható az a karakterek ( amik szépek ), csak hogy ez csak Unreal 2.5, ami egy régebbi verzió mint ami pl a GeoW-ok alatt ment az utóbbi két részben )
    + opcionálisan ölés nélküli / lopakodás és akció, ahogy akarod. 3 féle képpen végig lehet játszani és semmiben nem akadályoztat vagy kényszerít. Ez is a fejlesztőket dícséri.
    + nagyon jó pályadesing, jól alkalmazott platform elemekkel, szintekkel, zugokkal. Segít a lopakodásban, de meg kell dolgozni érte, és hála isten nem villognak a platform elemek... sokat lehet mászni kúszni és ez jó.
    + gameplay rettentő változatos, nem lövöm le a poént, de olyan részek és megoldások voltak amikre nem gondoltam volna, hogy ilyet láthatók egy TPS játékba + volt 1-2 áncsártides jelenet, volt 1-2 minigame, volt 1-2 mission impossible feeling, de persze a java az lopakodás nyugiba, taktikázva lassan megfontolva. Volt pár nappali pálya, de a lényeg az a sötétbe történt, viszont annyira azért nem volt sötét, hogy csak éjjelátóval lehetett menni. Az csak egy opcionális plusz volt, ha tényleg nem lehetett látni, de számomra sokat rombolt volna az élményen, ha órákon át zöld képet kellett volna bámulni, ráadásul a sötét pályákon egészen parádés a látvány, a fények árnyékok stb...
    + rengeteg feleszerelés, ruha, amit a 3 féle mód egyikáhez lehet igazítani ( nekem lopakodós volt minden, így 1 golyó legyilkolt még a végén is... )
    + kellemes AI. Messze nem tökéletes, de élvezetes ellene játszani. Külön poén ahogy sziszegünk neki és odajönnek keresnek, de ez sem mindig jön be, mert valamelyik egyből alertezik.
    + a föhadiszállás a Paladin és hogy lehetett ott járkálni, beszélgetni a küldik közt
    + a "csapattársak" adnak mellékküldiket is
    + üsstek, de nekem tetszett ez a Sam is + a többi karakter is szerethető volt, mindenki elég teret kapott, jó kis team volt
    + BOSS harc is jó volt

- optimalizációs bakik, főleg az elején + átvezetők frémje lehetne jobb
    - AI bakik, nem hiányoltam, de nyilván dobott volna rajta a zajszint figyelése, mert éppen ezért halk ölésnél is képes visítani az áldozat, amit persze nem hall meg senki + persze vakok olykor + meg hülyék is
    - kutyát ölni miért kellett? ( nem kellett, de leszopattak mindig, muszáj volt ) :( meg lettem volna nélkülük, volt amúgy is más szopatógép helyettük/mellettük

Voltak részek bőven ahol beszálltam a szopórulettbe, de max aludtam rá és sikerült megoldani:) hosszú volt visszagondolva, bőven 15 vagy több óra, bár nem siettem, nézelődtem, taktikáztam.

9/10, a legjobb lopakodós-akció élményem