-
Mivel maga a játék saját, egyedi stílusban indul, szökőévente 1 ilyet ki lehet bírni, pláne hogy a játékmechnaika baromi összetett még ha köze sincs egy standart stílushoz.
Nem tudom mit írjak. Ez elképesztő jó volt. Mint játék túl sokat nem ér, mint egy jó hosszú ineraktív film, viszont már nagyon is!
+ Grafika gyönyörű, aprólékos, hiteles, nagyon valós az atmoszférája minden helyszínnek.
+ Story és a karakterek rettentő jók voltak. Minden karakterszál nagyon jól felépített. ( lehet csak én beszélem bele, de a story írók kicsit merítettek a Fűrészből (is) )
+ Zene jó volt, de semmi maradandó, a szinkron és a környezeti hangok viszont tökéletesek
+ a rendezések, akciók, „átvezetők” ami lényegében 98%át kiteszi mesteriek
+ az FBIos arc felszerelése elég menő volt
+ jól használta a kontroller gombjait és a sixsaxis adta lehetőségeit
+ ami csak a mi ügyességünkön múlott, vagyis minden mozzanatunk szinte azonnal írta a story és az események következő sorait… sok sok lehetőség van, sok sok jelenet, amiről lemaradunk, mert máskép játszuk, és ez nagyon izgalmassá teszi az egészet.
+ azért van benne kihívás, kell a jó reakció ahhoz hogy ne bukjuk el a dolgokat, volt 1-2 puzzle szerű dolog is ahol nem ártott figyelni
- szenvedős irányítás... alapjaiban a sony béna kontrollerje a hibás, na de direkt csinálják a fejlesztők is??? Annál jobb ok nem kell hogy autós és lövöldözős játékokban sem tesznek semmi fontosat a karokra, ennek ellenére itt megtették. Az a sétálás, ami kimondottan kényelmetlen volt.
- Voltak helyzetek amikor úgy éreztem hogy simán jó gombot nyomtam és jól hadonásztam, időben tettem és még is hibásnak vette… itt ez nem fért bele!!! Főleg a sixsaxis volt a ludas
- Lehetett kamerákat választani, de voltak helyzetek amikor nem úgy mutatta ahogy kellett volna
- 1-2 béna mozgás azért előfordult
- LA Noir után itt is szarok voltak a mimikák, de amúgy is…. erre jobban kellett volna figyelni
Játékidő korrekt ( tippre ) 12-13 óra volt , főleg egy filmtől.
Mindenkinek végig kell nézni, akarom mondani játszani, mert nagyon szórakoztató, izgalmas, letehetetlen és egyedi élmény.
A jó végkifejlettre hajtottam, és szinte az egész ügyet felderítettem, csak 1 részletet buktam be… de még is a végén olyan hibát követtem el abban a pillanatban nem tűnt nagy dolognak mert másra koncentráltam, de mégis ott pecsételődött meg a végkifejlett, amit pont el szerettem volna kerülni 13 óra játék után… szopó, és döbbenet… de ez egy ilyen „játék”.
Ez az ami megéri hogy többször és átélje az ember, mert mindig más és annyira más tud lenni mint semmi más, nem pedig az hogy az Unchartedben csaló hardon megszerzed azt az értelmetlen trófeét.. attól nem lesz jobb a játék, és neked sem lesz jobb, hogy munkaszerűen copy paste ugyan azon ugyan úgy végigmegy az ember. Értelmetlen.
Tökéletes, remek, kiváló, mindenki próbálja ki, nézze végig, és legyen gazdagabb egy felejthetetlen élménnyel!
11/10