• Árnyvadász
    Az Elder Scrolls-ok mindig is élen jártak a grafikában. Morrowind óta persze.

Lehet amúgy Te vagy gyors, mert ez egy türelemjáték is egyben. Nekem van úgy, hogy egyik sarokról a másikra, vagy fedezékből fedezékbe mozgáskor a tervezéssel együtt simán elmegy pár perc.

Amúgy a játékot lehet úgy is játszani, hogy csak a taktikai képernyőn keresztül amolyan csontstratégia típusban, végigosztod a parancsokat és az emberek megcsinálják a pályát :)

Ami nagyon fontos: A taktikai térkép, de inkább használom a műholdas felvétel szót! Ugyanis ezen real-time követhető az ellenfél pozicíója, mozgása. Igaz elég sasszeműnek kell lenni, meg közelhajolni a monitorhoz, de még azt is észrevettem egy csata közben, ahogy az üres tárat eldobja az ellen. Mindezt műholdas felvételről, ami nem rossz :) Szóval ha ezt a képernyőt böngészed jó sokáig (ezért is türelemjáték), akkor utána úgy indulhatsz el, hogy meglepetés nem ér, max. akkor ha árkádok alatt van az ellenfél, hisz oda a műhold nem lát be. De erre is kell számítani és úgy tervezni a mozgást.

Sokkal nehezebb ez a játék még így is, mint bármelyik taktikai FPS. De én ezért szeretem. Egy hiba, rossz parancs, meggondolatlan futás, vagy bármi, az komoly érvágást jelenthet. Amúgy saját embereink nagyon is okosak tudnak lenni, csak felmérve a helyzetet, okosan kell irányítani őket. Néhány kis alább írt hibától, ők is igazi killerek tudnak lenni.

Fűrészfogak azért persze zavarnak engem is, de ez az Oblivonban is így van. Jobb kártyát emiatt nem akarok beszerezni, viszont a GRAW-hoz júniusban jön egy AA-s patch. Kérdés ez engedélyezi az AA-t régebbi kártyákon is, vagy eleve ehhez kell egy hardwaresen is támogatott AA+HDR-es kártya.

Ha jól emlékszem, akkor az ATI 1800-1900-es sorozata (tehát az új széria) támogatja hardwaresen, de mintha a külföldi GRAW fórumba 7800-asokra is írták volna az AA-t. Ami elvileg nem támogatja. Tehát lehet van esély a patch általi AA-ra. Nem vagyok ezekkel teljesen képbe, javítsatok ki ha nem így van.