2409
  • gilaba
    Szépen jól magyarul.
  • kRockA
    bázeg iskerült cska elírtma vagy nemtom
  • kRockA
    jah meg vissza is kerestem de nem találtam
  • kRockA
    tudom tudom láma vagyok, a következő hozzászólás jön hogy én is milyen szánalmas vagyok, már beletörődtem, de akkorsem tudom az ID kódhoz mit kell irni, az nfo-ban lévő serialokat próbáltam nagybetűvel kötőjellel nélkül stb, de nemmegy. vki írja le plz
  • Zsoltika 007
    Ahogy érzed.
  • bertino
    ?
  • crazyclone
    vettem az adast de ha fejlesztek akko bissztos csak warezzal fogok nyomulni
  • bertino
    nekem még manapság is nehézséget okozott multiban... jó nehéz ellenfelek vannak abba...
  • Zsoltika 007
    Nincs más megoldás. Csak a fejlesztés. 2 csak konzolra volt. Az első rész futna neked. Az is jó játék volt a maga idejében.
  • crazyclone
    szal azonkiivuu hogy ujgepet venni de gondolom hogy a full még ennyire sem menne de egy proobát megér amugy a kettos volt oan yoo minntez??????
  • crazyclone
    volna egy kerdesem amire gondolom semmi valasz nemlessz 1 mert demo kérdés 2 mert nincs 1024 ramom és mert a videokartyamnak niccs vertex shader 2-ese de ha vki tuggy a valaszt az irjon szal beindul a game és laccik az iranytu a kiskepernyo és a csapattarsak neve de azonkivol semmi se fegyver se pálya lehet vmit tenni????
  • george4
    Visszaolvastam eleg sokat, de nem talaltam a valaszt!:(
  • Tibor
    warezzal nem lehet visszaolvasni?
  • george4
    Csak az eredetivel lehet neten jatszani? thx
  • lalakov
    De rég jártam erre.

Nem azzal volt a gondom, hogy nem lett volna elég golyóm, mert minden pályán kb. 100 körül fogyasztottam (60-70% találati, 70-80% halálozási aránnyal). Inkább az, hogy nem vihettem magammal a kedvenc sniper fegyveremet, mert ahhoz kevés lett volna még a + töltényekkel együtt is( a végigjátszás után visszatöltöttem pár pályát és élvezkedtem ). Ja és az is, hogy sem én se egyik társam se tudott beállni a telepített gépágyúk mögé.

Nem azt mondtam, hogy jó lett volna, hogyha a tank reálisan sebez, ez így is nagyon szívatós.

Én csak a térképen keresztül(kiv. néhány sürgős alkalom) irányítottam a csapatomat és csakis a "cover" paranccsal. Minden pályát a max. emberszámmal fejeztem be. Sokszor nem lehetett őket használni, ilyenkor egyedül mentem előre és csak a munka elvégezte után hívtam őket, mert pl. gépágyú tűznél, ők biztosan kinyiratják magukat.

Az tényleg rohadt idegesítő volt, amikor el kezdtek fel-alá mászkálni. Olyankor a hajam az égnek állt.

Tipp: A 6. pályától Te és legalább 1(, de én a 2-öt javaslom) embered vigyen magával rakétát, mert pl. a 6-os pályán csak így tudod megoldani az egyik problémát és ha ez nincs nálad, az egész pályát kezdheted előlről.
  • Árnyvadász
    Valószínű, bár ezt én nem tudom. Try again! :)
  • bertino
    aha, crack meg gondolom, akkor marad a régi hozzá :\
  • Árnyvadász
    retail az a kiskereskedelmi forgalomban lévő (azaz bolti változathoz) készült patch, a sima 1.10 meg a digitálisan aláírthoz van, gondolom netről megvéve ...
  • bertino
    ezaz, látod ezt magamtól most tuti nem találtam volna meg :)
  • Árnyvadász
    GRAW 1.10 letöltési lehetőségek :)
  • bertino
    linket adjámá lécci
    [nagyon lusta így kora reggel]
  • Árnyvadász
    Tegnap feltettem az 1.10-es javítást. A mentéseimet így nem tudom elérni, de nem érdekel, elkezdtem előlről a játékot. A hármas pálya mondjuk aggaszt, hogy ismét vérbrutális lesz. Viszont ami nagyon meglepett: Sokkal gyorsabb lett a progi! Szóval végül is nem jártam rosszul vele :)
  • Árnyvadász
    Az Elder Scrolls-ok mindig is élen jártak a grafikában. Morrowind óta persze.

Lehet amúgy Te vagy gyors, mert ez egy türelemjáték is egyben. Nekem van úgy, hogy egyik sarokról a másikra, vagy fedezékből fedezékbe mozgáskor a tervezéssel együtt simán elmegy pár perc.

Amúgy a játékot lehet úgy is játszani, hogy csak a taktikai képernyőn keresztül amolyan csontstratégia típusban, végigosztod a parancsokat és az emberek megcsinálják a pályát :)

Ami nagyon fontos: A taktikai térkép, de inkább használom a műholdas felvétel szót! Ugyanis ezen real-time követhető az ellenfél pozicíója, mozgása. Igaz elég sasszeműnek kell lenni, meg közelhajolni a monitorhoz, de még azt is észrevettem egy csata közben, ahogy az üres tárat eldobja az ellen. Mindezt műholdas felvételről, ami nem rossz :) Szóval ha ezt a képernyőt böngészed jó sokáig (ezért is türelemjáték), akkor utána úgy indulhatsz el, hogy meglepetés nem ér, max. akkor ha árkádok alatt van az ellenfél, hisz oda a műhold nem lát be. De erre is kell számítani és úgy tervezni a mozgást.

Sokkal nehezebb ez a játék még így is, mint bármelyik taktikai FPS. De én ezért szeretem. Egy hiba, rossz parancs, meggondolatlan futás, vagy bármi, az komoly érvágást jelenthet. Amúgy saját embereink nagyon is okosak tudnak lenni, csak felmérve a helyzetet, okosan kell irányítani őket. Néhány kis alább írt hibától, ők is igazi killerek tudnak lenni.

Fűrészfogak azért persze zavarnak engem is, de ez az Oblivonban is így van. Jobb kártyát emiatt nem akarok beszerezni, viszont a GRAW-hoz júniusban jön egy AA-s patch. Kérdés ez engedélyezi az AA-t régebbi kártyákon is, vagy eleve ehhez kell egy hardwaresen is támogatott AA+HDR-es kártya.

Ha jól emlékszem, akkor az ATI 1800-1900-es sorozata (tehát az új széria) támogatja hardwaresen, de mintha a külföldi GRAW fórumba 7800-asokra is írták volna az AA-t. Ami elvileg nem támogatja. Tehát lehet van esély a patch általi AA-ra. Nem vagyok ezekkel teljesen képbe, javítsatok ki ha nem így van.

• koschwarz
    apszolute csak a taktikai fps-ekre vagyok leginkább ráizgulva, éppen ezért volt csalódás. mindig ezt szajkózom, de szerintem ALAPVETŐ egy taktikai fps-nél, hogy a társaink "jól" viselkedjenek. ennek a játéknak sikerült már az első pályán felcseszni az agyamat, ahogy beszorulnak, nem oda állnak, ahova akarom, kirohannak a tűzbe, túl hosszú késéssel reagálnak a parancsra (vagy csak én vagyok túl gyors?). ilyen szempontból nekem az egyébként nem túl sikeres first to fight close combat is jobban tetszett, mint ez.

a gépigény tényleg egy másik dolog. nekem hasonló paramétereim vannak, mint amit írtál, igaz a kari csak 6600gt, de egyzserűen nem tudtam magam túltenni a fűrészfogakon meg a túl alacsony felbontáson, amin futni tudott a játék.

lehet hogy nem lehet összehasonlítani az oblivionnal ezt a gémet, de mégis: mind2-nek nagy a gépigénye, de ugyanazon a konfigon, hasonló beállításokkal az oblivion mérföldekkel szebb, mint a GRAW.
  • Árnyvadász
    Ok. Akkor kiegyeztünk :)
  • bertino
    legutolsó mondatod a legigazabb... :)
  • Árnyvadász
    Nézd, nekem (amd 3000+, 2GB, 6800Ultra) 1024*768 16xAF és normálisan lehet vele játszani, robbanáskor sem akadozik. Texturák az ugye medium, hang is medium és AA sincs a HDR miatt. Az én gépem nem egy erőmű, ennél ma már sokkal jobbak vannak, azért írtam, ha lesz neki új gépe, azon vígan elficánkol majd.

Szerintem AA-val, magas felbontású textúrával simán odabassza a közelmúltban lévő hasonló FPS-eket ez a progi. Még nálam is nagyon szép, ahhoz képest, hogy elmarad a full gráftól.

Amúgy nem optimizálták szarul, csak egy modern gép kell alá, mint a mai jobb játékoknak. Oblivion stb... Eleve a dobozán is ott van, hogy pl. 5900FX már nem is támogatott kártya a játékhoz. 6600-os meg nem sok jóra képes HDR-el.

Jó persze lehetett volna belőni úgy, hogy fusson gyengébb gépeken is, de sokminden lehetne mégsincs úgy :) Kicsit megelőzte a korát ez a játék. Év végére, jövőre már gond nélkül lehet vele játszani.
  • bertino
    ennek köze nincs a grafikához
    ilyen ratyi képet, nem gondolod, hogy jobban is optimalizálhattak volna ?
  • Árnyvadász
    Ha jobb géped lesz, akkor mindenképpen tegyél egy próbát vele! Nagyon egyedi élményt ad. Na persze akkor, ha szereted a taktikai és realisztikus FPS-eket.
  • koschwarz
    pont ezekért nem tetszett nekem ez a játék, a társak balfaszkodásai miatt. a másik fő ok meg az, hogy a közepes konfigomon is iszonyatosan ronda. pedig nem vagyok a csili-vili híve, de ez azért gáz.
  • Árnyvadász
    A fegyverek nem felvehetősége számomra nem jelentett negatívumot. Mégha más játékban ez meg is van. Bár tény, hogy rontja a realitást, de annyi "csúzli" van a játékban és időnként helikopterről is fel lehet venni plussz muníciót, hogy ez nem "annyira" zavaró.

A tank lövésével kapcs. igazat kell adjak, de ennyi könnyebbség lehet, hisz így is dögnehéz a program. A robbanások igencsak halálosak tudnak lenni még így is. Talán még halálosabbak, mint más FPS-ekben. Talán a Sniper Elite-ben volt az, ha a tank lőtt, vagy egy gránát robbant, akkor az robbant :) Szóval volt rendesen szórási területe, de még légnyomása is!

A parancsnál a zöld nyilakkal van a problémám. Azt tudom, hogy egy újabb egérmozdulatra lehet állítani merre nézzenek. De így ez egy új parancs. Azt nem értem, hogy ha én nézek a helyes irányba ahova megyünk és odaintem a katonámat, akkor elvileg elvárható lenne, hogy ő is abba az irányba nézzen, mint én. De nem ezt kölün meg kell adni, ha épp a zöld kis nyilacska nem éppen arra néz alapértelmezetten. Mert volt úgy, hogy pont szembe volt velem az ellenség, erre a társam odajött a pozicióra de háttal állt be, ami nem túl szerencsés.

Ez főleg akkor okoz gondot, ha nem a TAB lenyom és taktikai (vagy műholdas képen) adom meg a helyzetet, mert ott beállítom merre nézzen és ok. Hanem egyszerűen MOVE paranccsal megadom a helyet, mert épp akció van vagy lesz pár másodperc múlva és akkor bosszantó, hogy még a taktikai képernyőre is be kell mászni. Hisz másodpercek alatt kinyiffanhat bárki... Bár az igaz, ha lőnek, akkor azonnal megfordulnak a helyes irányba. Csak annyi a gond, hogy ha épp késő, akkor egy emberrel kevesebb.

Ja meg még annyi negatívum, hogy időnként (álatlában ezek ritkán fordulnak elő) a társak néha önállóan elkezdenek cselekedni. Pl. Sniperemnek megadom, hogy honnan adjon fedezet tüzet, leadja, de aztán elmegy a pozícióról, majd vissza, vagy éppen kolbászol a pont körül kicsit :) Ami szintén nem akkora baj, de ha épp rosszul jön ki akkor ismét sanyi van. Bár azt meg kell hagyni, ha cselekszenek, támadnak, akkor még jobban is ellátják a feladatot, mint én. Szóval pró is akad és kontra is, utóbbi ritkán, de kellemetlen tud lenni.

• lalakov
    "realisztikus játék" A valóságban fel tudod venni az ellenfelek fegyverét és pl. ha egy tank csak a közeledbe lő, Te biztos meghalsz(3.pálya).
    "bakitól. Pl. háttal állnak amikor előre kéne" :)) Úgy állnak, ahogy Te parancsolod nekik, azaz rossz a parancs(mivel meg lehet adni, hogy milyen irányba nézzenek).
  • Árnyvadász
    Nem hittem volna, hogy egy játék tud újat mutatni. De a GRAW teljesen levett a lábamról. Tegnap a 3-as pályán eltöltöttem majd egy napot, de egyszer sem anyáztam vagy ilyesmi. Csak pokolian nehéz volt. Amolyan vízválasztó, de a 4-es már tiszta sétagalopp, legalábbis a két bunker kiiktatása már megvan.

Végre egy realisztikus játék! Szerencsére jól is fut, bár a textúrákat meghagytam médiumon (lehetne buherálni high-ra) és persze nincs AA se, de a hangulat az mindenért kárpótol. Az ellenfél AI-ja az nagyon impresszív, de a csapattársaké sem piskóta, eltekintve néhány bakitól. Pl. háttal állnak amikor előre kéne. De ez egy plussz paranccsal rendbe is hozható.

A fizika ezzel az Aegia dologgal, mégha csak szoftveres is: nagyon elkélt már egy ilyen játékba! Itt aztán jól meg kell nézni mi mögé megyünk, mert nem biztos, hogy az egyben is marad :) Az első bevetésen a vasútállomáshoz közel volt egy raklap doboz, na abba egy RPG-s szépen beleeresztett egy lövést, öröm volt nézni ahogy szanaszéjjel gurulnak a dobozok, akár az Aegia democskában. De ezután még géppuskatűz is odébblökte a dobozokat, nagyon látványos volt. De ami miatt tetszik, az főleg az, hogy a lövések áthatolnak vékonyabb anyagokon és minden úgy amortizálódik, ahogy a valóságban. No és persze a ballisztika így igazi értelmet kap.

Megvettem a programot, mert a demo alapján úgy véltem ezt meg kell. Nem csalódtam benne, sőt a fent említett 3-as pálya egésze, de főleg a vége az amiatt már most behozta az árát! Mindig is szerettem a taktikai FPS-eket, de ez az első amiben tényleg úgy érzem: Katona vagyok!

Minden tiszteletem a fejlesztőgárdáé (Grin ha jól emlékszem), szerintem simán megalkották a katonai szimulációt, akár a Simbin mondjuk egy GTR-t, az autós szekcióban.
  • lalakov
    11
  • GoKu x
    Nah remélem tudtam segíteni.. :)
  • harsifiu
    Májusban írtad, hogy összeférhetelenségi problémát írt a program az emulátor egy szoftveréver. Az 1000-res számú üzid erről szól. Aztán írtad, hogy megoldottad. De hogyan?
  • harsifiu
    Májusban írtad, hogy összeférhetelenségi problémát írt a program az emulátor egy szoftveréver. Az 1000-res számú üzid erről szól. Aztán írtad, hogy megoldottad. De hogyan?
  • GoKu x
    Hello! Ezt az emulátoros dolgot kifejtenéd bővebben! (tom mi az az emulátor csak pontosan nem tudom mire gondolsz). szivesen segítek ha tok.
  • harsifiu
    Ha valaki tud help!!!!!
  • harsifiu
    Szia! Én is az emulátor problémával küzdök. Mi a megoldás? Nekem eredeti játékom van.