Ableton live-ról röviden v. hosszan
  • easymusic
    #153
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni azoktól akik használják a Live-ot és esetleg Laptop-on és nem PC-n.
    Eddig PC-n használtam a progit, baromira meg voltam vele elégedve, sőt felbuzdulva a pozitív eredményeken, vettem hozzá egy M-Audio Auidophile firewire hangkártyát és egy X-session controllert.
    A bajok akkor kezdődtek, amikor hozzájutottam egy HP nx9010-es notebook-hoz (Pentium 4, 2800 Mhz, 512 RAM), (munkahelyi, sajna Mac-et anyagi okokból nem tudok venni) és feltelepítettem a Live-ot, ill. hozzákapcsoltam az említett külső eszközöket. A számok betöltését követően, amikor lejátszásra állítottam, kb. 1 perc után néma csönd lett, és bár a kezelőfelület nem fagyott le, nem tudtam hangot kicsikarni a progiból. A részleges megoldást megtaláltam, vagyis azt, hogy a Preferences menüből az audio fülnél no audio-ra állítom az audio device-t, utána meg vissza az m-audio kártyára. Ezek után megint szólt egy darabig, mintha mi sem történt volna, de kicsivel késöbb megint kifagyott, és ezt csinálja folyamatosan .
    Arra gondoltam, hogy a procit fekteti ki, de ahhoz ez a gép nem annyira gyenge, hogy nem bírjon vele.
    Szerintetek mi lehet a baj? Nagyon szeretném élőben is használni a Live-ot, de így nem nagyon fog menni.
    (Ja egyébként a live bal felső sarkában van egy D betű, ami állítólag a merevlemez túlterheltségét jelzi. Na ez nálam az effektezésnél, ill az editálásnál rendesen villog... A másik meg az, hogy a saját alaplapi hangkártyájával csont nélkül megy a progi))
    Előre is köszönöm a válaszokat, próbáljatok meg valami (jó)tanácsot adni!