VTomi75#4113
Nem offolunk és nem szenvedek semmilyen fogalomzavarban, csak én mindenhol a két csatorna kvázi "összteljesítményét" írtam. A DDR667 magában 667 MHz-en képes menni, CL5-5-5-15-ös késleltetés mellett az én esetemben. Mivel két csatorna, effektíve 1333 MHz, ebből az adott busz mellett megkapjuk az effektív sávszélességet, ami nagyobb, mint amit az én procim "igényel". Ha leveszem 400 MHz-re, tehát szinkron üzemre, akkor a két csatorna épp az FSB800-as proci sávszélességigényét hozza, viszont a moduljaim 400 MHz-es órajel mellett CL3-3-3-9-es késleltetéssel is hajlandóak menni, ami ugye jobbnak tűnik, mint az 5-5-5-15.
Egyébként én is odaírtam, ha elolvasod, hogy a Prescott kevésbé tűnik erre érzékenynek, mint a Northwood, de egy próbát megért. Egyébként hülyeség, hogy az "Intel prociknak nemigen számít a késleltetés", ez max. a xar Prescottnál van így. A Northwood, a rövidebb utasításfutószalagjaival, igenis megköszönte az alacsonyabb késleltetést, konkrétan próbáltam a CL3-as Elixir után CL1.5-ös GEIL-t.
Van még valami, ami nem világos?