• Kmarha
    No, jellemző, de a vizsgákra és szigorlatra készülödés helyet le sem tudtam akadni az Ufo-ról :) Elöször még gondoltam kikeresem mit piszkáltam még meg a magyarításba, de aztán győzött a játék az akaratom felett, és játszottam és játszottam és játszottam és...

Hát igen, azt hiszem ebből sejthető, hogy a jó régi Ufos hangulat teljesen átjárt az ET alatt. Behódoltam neki! :)

A változtatások amiket forumról leloptam, az a taktik képernyős követőkamera kiiktatása, a zsoldos felfogadás/kirúgás gomb, a taktik képernyőre való fel-le és guggolás gomb kitevés, valamint néhány plusz információ az ufopédia lapjaira. Ezek mind nagyban hozzájárultak az élvezetőséghez.

A legbosszantobb a játékban, az a katonák teljes halhatatlansága. Nincs isten, hogy ők elpusztuljanak, pedig a Lost Unit bejegyzés ott van a gyözelmi képernyő közepén. Nos, valamit talán átálítottam hogy ez van? Persze, bosszantó ha a legjobb emberem meghal, de mégis valóságosabb, izgalmasabb a játék, mint igy, hogy ha bajba kerülök, csak válat vonok.

Kicsit bosszantó a néha előforduló grafikai bugok, hogy be lehet esni néha a falba, vagy átsétálni egy-két tereptárgyon, bosszantó hogy az egyes küldetések utáni bevételek még csak a büdzsén keletkező lyukak foltozására sem elég, hogy a plazma cuccok nem jelennek meg az ismeretlen eladható ufo artifacok között, csak ha felfedeztem őket, amig a páncél meg a jármű egyébb darabjai még ismeretlenül is eladhatóak, és végül az, hogy normális bevétel-kiadás mérleget nem lehet fentartani, a vége felé jön a gyors leépítés, és pénzerzés, csak hogy még erre meg arra is legyen pénze az embernek. Ez zavar a legkevésbé, mert legalább kihivás a játék, bár néha szinte tényleg lehetetlennek látszik a pénzszerzés.

Ami még nagyon idegesít, az hogy kitakarítom az ufo bázist, és katonáim, tudósaim, mérnőkeim arra sem képesek, hogy az ártalmatlan helyet szétpakolják, és értékesítsék. Csupán csak az ostóba plazma fegyvereket szerzem be onnan, és ebből bevételem ugyan nincs.

Ami viszont nagyon megfogott, az az egész játék hangulata. Az oldstyle játékmenet, és a kihivás. Az órás barangolás az ellenfél bázisán, az aliensezés a saját bázisomon, a hülye civilek kerülgetése terror bevetésen, és a fás, homokos, jeges alappályákon való szaladgálás, új köntösben, új grafikával. Nagyon le tudott kötni. Mondjuk kicsit ilyesztő, hogy a fejlesztő gárda mennyire nem mert néhány régen is ostobaságnak tartott dolgon változtatni. Teszem fel, a civileknek egy minimum inteligenciát adni. Pl ha meglátt egy Ufo-t vagy robbanásokat, akkor ne induljon meg feléje. Vagy ha megláttja a katonáimat, vagy a repülőt, siessenek hozzám, védelemért. Az Ufo is csak akkor reagál ha eltaláljuk, az nem zavarja hogy a lézer lövedék súrolja a füle csücskét.

Hatalmas hangulata van, mikor pl két heavy laser-es katonámmal járkálok az ufo bázis szük folyosóján, jobbra és balra tekintve, várva a támadásra, akárcsak az "Aliens - A bolygó neve Halál"ban. :D Főleg mikor benézek jobbra és semmi. Teszek még két lépést, majd azt veszem észre a next turn után, hogy az elöbb még tiszta folyosó szakaszból kilép egy kampós, és lekaszabolja hátulról az egyik társamat. Én meg megfordulok, és szitává lövöm a mocsodékot :D

Néha a legegyszerübb út a rászoruló bajtársakhoz a falon át vezet. Jó nagy lyukakat ütve, szét lehet likasztani szinte bármit, lehet csörtetni az ellen felé. Meglepetten tapasztaltam, hogy ezt néha az ellenfél is használja :) Fincsi.

Viszont rengetek csészealj repked a bolygó légkörében. Alig lehet birni a munkát, főleg hogy szépen lassan a pénzünk is elfogy. Több bázis és vadászgép kell ,hogy felügyeljük a légteret, nehogy megvonják a támogatást tőlünk. Sok fegyver és katona, hogy a naponta két csatát meg tudjuk vívni. Rengetek pénzbe kerül a fejlesztés. Jobb védelem, jobb fegyverek, több tudós, egyre több gyártás. Aztán a kapott pénz az országoktól nem igazán elég erre, az ufoktól szerzett tárgyak mégkevésbé.

De ha nem fejlesztünk, építünk, harcolunk, akkor még kevesebbet kapunk, az elégedetlenség miatt, ráadásul nem tudunk lépést tartani az invázióval, és előbb vagy utóbb tekintetünk találkozink a Vége felírattal.

Áhh, órákig lehetne mesélni még a játékról. Ez azt hiszem, a hibákkal és a bosszantó dolgokkal együtt is, minden Ufo rajongót kielégíthet!

Azt hiszem megyek és kezdek egy újat könnyű fokozaton! :)