2063
  • Shiwo
  • Lammer
    "heavy laser"
    hehe majd amikor majd talalkoz(tok!) a preacherekkel meg a fantomokkal es sirvafakadtok, hogy a fantomba nem eleg 3(!) sorozat plasma lovedek sem... akkor lehet aggodni...
    altalaban minimum 1 sorozat(!) particle lovedek mar megfekteti a rohadekokat...
    de ha kicsit akarjatok konnyiteni a dolgokat, akkor mindig erdemes taktikai csata elott menteni, mert total random minden csata(ellenfelugyileg) es lehet, hogy viponok jonnek preacherrel, de lehet jon egy terror floater(na az durvabb mint a fantom!) fantom osztaggal karoltve, de lehet kirohogom stye alapmonszterek ugrandoznak majd a harciterepen...

jah a fal kiloveset hasznaljatok ki szepen... nekem mar mentett katonat... pont ugy helyezkedtem el, hogy egy katonam meghalt volna a kovetkezo korben, ha legvonalban nem lett volna ott a masik katonam, csak egy fal valasztotta el a masiktol meg egy fel folyoso...
  • Shiwo
    melyik több AP ? heavy laserrel 1 lövés, vagy laser rifle-vel a 3mas lövés ?
  • Shiwo
    ne legyél lusta :P
  • Bucser
    Kedvenc módszerem: nálam is 2 heavy laseres ürge van 10 fős thuderrel portyázom általában 2 fős csoportokra osztva a csapatot. Viszont a heavy laseres emberek 1-1 pőáros mellé vannak beosztva igy 2 ember kíséri őket (a heavy laser lövés igénye magas AP ugyileg sajna) ezért a módszerem az hogy áltlaában 2 alacsonyabbrangú emberke szalad előre ha folyosóra érek az már fel van derítve amerről jöttem. Heavy laseres megáll a kereszteződés közepén, majd a 2 "noob" emberkét gyorsan előrezavarom felderíteni. ha bármit láttam azt szépen kiosztja a heavy laseres ürge:) Így 1 laserrel 2 folyosót ellerőzök. És előbb utóbb jönnek a srácok bulizni:) Az nem baj ha a laseres nem látja az enemy-t a saját körömben tudok vele rá lőni és általában 1 lövés egy halál:):)
  • Kmarha
    érdekelne! :D Vagy ne legyek lusta azt húzzak át a hivatalos forumra? :D
  • Shiwo
    pénzügyön is lehet kicsit módosítani..mondjuk nem értem, miért nem csinálnak olyan mod-ot, ami nehézségi foktól függően variálja a bevételt..

a "halhatatlanság" ellen is van már mod..
  • Shiwo
  • Kmarha
    hoppá de sokat birok írni. Semmi fontos nincs benne, nem kell végigolvasnia senkinek! :) (főleg hogy alig látok, és az egyébbként is rémes 'hejesirásom' még rémesebb :D)
  • Kmarha
    No, jellemző, de a vizsgákra és szigorlatra készülödés helyet le sem tudtam akadni az Ufo-ról :) Elöször még gondoltam kikeresem mit piszkáltam még meg a magyarításba, de aztán győzött a játék az akaratom felett, és játszottam és játszottam és játszottam és...

Hát igen, azt hiszem ebből sejthető, hogy a jó régi Ufos hangulat teljesen átjárt az ET alatt. Behódoltam neki! :)

A változtatások amiket forumról leloptam, az a taktik képernyős követőkamera kiiktatása, a zsoldos felfogadás/kirúgás gomb, a taktik képernyőre való fel-le és guggolás gomb kitevés, valamint néhány plusz információ az ufopédia lapjaira. Ezek mind nagyban hozzájárultak az élvezetőséghez.

A legbosszantobb a játékban, az a katonák teljes halhatatlansága. Nincs isten, hogy ők elpusztuljanak, pedig a Lost Unit bejegyzés ott van a gyözelmi képernyő közepén. Nos, valamit talán átálítottam hogy ez van? Persze, bosszantó ha a legjobb emberem meghal, de mégis valóságosabb, izgalmasabb a játék, mint igy, hogy ha bajba kerülök, csak válat vonok.

Kicsit bosszantó a néha előforduló grafikai bugok, hogy be lehet esni néha a falba, vagy átsétálni egy-két tereptárgyon, bosszantó hogy az egyes küldetések utáni bevételek még csak a büdzsén keletkező lyukak foltozására sem elég, hogy a plazma cuccok nem jelennek meg az ismeretlen eladható ufo artifacok között, csak ha felfedeztem őket, amig a páncél meg a jármű egyébb darabjai még ismeretlenül is eladhatóak, és végül az, hogy normális bevétel-kiadás mérleget nem lehet fentartani, a vége felé jön a gyors leépítés, és pénzerzés, csak hogy még erre meg arra is legyen pénze az embernek. Ez zavar a legkevésbé, mert legalább kihivás a játék, bár néha szinte tényleg lehetetlennek látszik a pénzszerzés.

Ami még nagyon idegesít, az hogy kitakarítom az ufo bázist, és katonáim, tudósaim, mérnőkeim arra sem képesek, hogy az ártalmatlan helyet szétpakolják, és értékesítsék. Csupán csak az ostóba plazma fegyvereket szerzem be onnan, és ebből bevételem ugyan nincs.

Ami viszont nagyon megfogott, az az egész játék hangulata. Az oldstyle játékmenet, és a kihivás. Az órás barangolás az ellenfél bázisán, az aliensezés a saját bázisomon, a hülye civilek kerülgetése terror bevetésen, és a fás, homokos, jeges alappályákon való szaladgálás, új köntösben, új grafikával. Nagyon le tudott kötni. Mondjuk kicsit ilyesztő, hogy a fejlesztő gárda mennyire nem mert néhány régen is ostobaságnak tartott dolgon változtatni. Teszem fel, a civileknek egy minimum inteligenciát adni. Pl ha meglátt egy Ufo-t vagy robbanásokat, akkor ne induljon meg feléje. Vagy ha megláttja a katonáimat, vagy a repülőt, siessenek hozzám, védelemért. Az Ufo is csak akkor reagál ha eltaláljuk, az nem zavarja hogy a lézer lövedék súrolja a füle csücskét.

Hatalmas hangulata van, mikor pl két heavy laser-es katonámmal járkálok az ufo bázis szük folyosóján, jobbra és balra tekintve, várva a támadásra, akárcsak az "Aliens - A bolygó neve Halál"ban. :D Főleg mikor benézek jobbra és semmi. Teszek még két lépést, majd azt veszem észre a next turn után, hogy az elöbb még tiszta folyosó szakaszból kilép egy kampós, és lekaszabolja hátulról az egyik társamat. Én meg megfordulok, és szitává lövöm a mocsodékot :D

Néha a legegyszerübb út a rászoruló bajtársakhoz a falon át vezet. Jó nagy lyukakat ütve, szét lehet likasztani szinte bármit, lehet csörtetni az ellen felé. Meglepetten tapasztaltam, hogy ezt néha az ellenfél is használja :) Fincsi.

Viszont rengetek csészealj repked a bolygó légkörében. Alig lehet birni a munkát, főleg hogy szépen lassan a pénzünk is elfogy. Több bázis és vadászgép kell ,hogy felügyeljük a légteret, nehogy megvonják a támogatást tőlünk. Sok fegyver és katona, hogy a naponta két csatát meg tudjuk vívni. Rengetek pénzbe kerül a fejlesztés. Jobb védelem, jobb fegyverek, több tudós, egyre több gyártás. Aztán a kapott pénz az országoktól nem igazán elég erre, az ufoktól szerzett tárgyak mégkevésbé.

De ha nem fejlesztünk, építünk, harcolunk, akkor még kevesebbet kapunk, az elégedetlenség miatt, ráadásul nem tudunk lépést tartani az invázióval, és előbb vagy utóbb tekintetünk találkozink a Vége felírattal.

Áhh, órákig lehetne mesélni még a játékról. Ez azt hiszem, a hibákkal és a bosszantó dolgokkal együtt is, minden Ufo rajongót kielégíthet!

Azt hiszem megyek és kezdek egy újat könnyű fokozaton! :)
  • Shiwo
    mondjuk asszem ez már a 3. verziója a hotkey modnak...lehet régebbibe nincs zoom
  • Shiwo
    jah, a quick save nekem is bejön :) hiányoltam is elötte..
  • rhonkhan
    THX, ez a mod fent van :D, de a zoom-ot nem vettem észre hogy van ilyen, amint lehet kipróbálom, végre így átláthatom jobban a mapot.
    Ebben a modban még a quick save tetszett nekem nagyon.
    amúgy a plasma fejlesztéshez, nekem elég volt 1 commander is, mert előtte elfogtam egy sima alient, és kifaggattam. Egy chaser volt, ha jól emlékszem, azok a cyborgok. A commander az a kígyófajtából volt.
  • Shiwo
  • Shiwo
    elég az övre akasztani...
  • Shiwo
    nálam se volt minden bázison több commander, 1 vagy 2 szokott lenni..

illetve egyszer leszállt vmi nagyobb ufo, abban is akadt 1 muskátli..
  • Ctg
    Ponnnntosan erre gondoltam én is...
    És ez elég kellemetlen... jó szarul van optimalizálva... c&c3 is akadás mentesen ment nálam... ez meg... :D
    Ja amúgy mind shieldet elég ha az övre rakom vagy hogy tudom hatásossá tenni?
    És mért nem látok 1 alien főmukit sem? :D 1x láttam egy zöld kígyóembert és kész pedig voltam ufo bazis foglaláson is...
  • Lammer
    plasma, ion, akew, eeew, particle :p
  • Shiwo
    amúgy a köv fegyverek hogy vannak erőségi sorrendben ?

akew, eeew, ion, particle, plasma
  • Shiwo
    Hotkey mod

Gombok:
    Mision:
    Esc - Game menu panel
    I - Inventory panel
    H - Healing panel
    Return - End turn
    F1 - F12 - Select unit 1-12
    N - Previous unit
    M - Next unit
    A - Kneel/Stan unit
    Z - Select Left hand
    X - Select Right hand
    Up arrow - Go up lift
    Down arrow - Go up lift
    + - Zoom in
    - - Zoom out
    * - Reset Camera
    / - Top down view
    Ctrl+L - Quick load (slot 9)
    Ctrl+S - Quick save (slot 9)

telepítés:

1. ezt a file-t mentsd le és pakold be a data/base könyvtárba

2. nyisd meg a man.xscr -t és írd be az első sorba
    #include mod_hotkey.xscr

3. a 2019 és 2020-ban lévő sorok elé tegyél 2 darab // jelet..
    tehát így kell hogy kinézzen:
    //if (keypressedBuffered(DIK_I))
    //inputEnabled = true;

4. a 2024-es sorba (vagy utána közvetlen, ahol van hely) írd be a következőt:
    hotkeyModInput();
  • rhonkhan
    nah, ez milyen mod?:D linket tudsz adni? PLZ:D
  • Bucser
    ez dinamikusan változtatható?
  • Shiwo

• Bucser
    én még mielőtt feltettem volna bármit is rengetegszer beakadt ha 3-nál több füst volt különböző központtal aktív.

Például 3 larva lőtt ki egy katonára különböző helyre zöld füstöt vagy éppen 3-4- stun granade-t dobtam, hogy befedjek egy helyiséget.

Egyszer szarrá akadt aztán ment gond nélkül tovább.
  • Shiwo
    nem tettél fel vmi modot, ami tartalmaz kari-gyorsítás.. mikor én felgyorsítottam őket, elkezdtem szaggatni, mert nem bírta el a gépem..

ill. még akkor szaggattam, mikor winampot hallgattam a gém mellett :)
  • Ctg
    Jól van megoldottam köszi, már csak azt nem értem miért szaggat a játék kicsit földi küldetésnél... az elején nem csinálta :(
  • Lammer
    azt a modcsomagot en is neztem... csak nekem nem tetszik benne 1-2 dolog... inkabb darabonkent belepiszkalok ami kell... ;)
  • kHares
    Én a Bman's UFO Ease of Use mod-ot használom, minden fontos dolog benne van. Kivéve talán a bázisvédelem boostolását(Balance Defences Mod), amúgy egész kellemes csak pár dolgot kell átírni.
    Alig várom hogy valaki nekikezdjen egy x-com total conversion-nek, akkor már megérné a pénzét ez a cucc.

Ctg, többször le lett írva mit kell csinálni ill. a legegyszerűbb lenne a hivatalos forumot olvasni ahol készülnek ezek. Ott lépésről lépésre mindent megtalálsz
  • Ctg
    Alien bázis? na olyat se láttam még :D Nem hagyom, hogy leszálljanak és elfoglaljanak egy területet (márha ekkor alakul ki a bázis). De köszi a tippet akkor nem kábitok minden nyomorékot és hagyom hagy szálljanak le :D
    Amúgy nem tudja vki végre érthetően 1 hsz-be leírni azt, hogy hogy kell lamer által felrakott modot beinstallálni? (tudjátok hogy nem követi az embert a kamera, meg gyorsabban mozognak, zsoldos kirgás, blabla).Ja meg mi az a data.7z ?:D Tuti én vagyok a láma de kicsit zavaros ez nekem.
    Köszönöm
  • Lammer
    Egy kis BUG =)

elmondom hogy tortent :D

szoval az UFO elso emeleten volt a kurzorom, de a muki a foldszinten...
    mondom go menjel a masik katonam melle, fellebeg egy emeletet, de fellebegett meg1et! (amugy mindig ezt csinalja -10AP :/) es ottmaradt :DDDDDDDDDDDDDDDD
    (tobbi mukim "vissza szokott lebegni")
  • Shiwo
    "-kb az 5. hónapban járok de még mindig nem tudok plazmát kutatni. Miért? még korai lenne vagy ez vmi bug? (fegyverek megvannak de plazam technikát kéne kutatni előtte)"

elkell fogni 2 commandert.. többnyire élien-bázison akad belőlük...más a szinük, mint a többi azonos típusú éliennek..

"-ha lelövök egy ufo-t de nem megyek ki küldetésre hozzá akkor ez csökkenti a népek által kapott támogatásom vagy szimplán kevesebb cuccot tudok majd eladni és így kevesebb lesz a pénzem?"

azt nem tom, de ha kimész, akkor szerzel belőle cuccokat, amiket eltudsz adni...szal egy 100k-tól sztem elbuksz, ha nem mész ki érte...de lehet, hogy a támogatás is csökken..
  • Ctg
    Szerrrrrvusztok!
    Jó kis játék ez az ufo, jól visszaadja szerintem a régi ufok hangulatát (grafika se sokat változott hehe)
    Olyan kérdéseim lennének, hogy pl
    -kb az 5. hónapban járok de még mindig nem tudok plazmát kutatni. Miért? még korai lenne vagy ez vmi bug? (fegyverek megvannak de plazam technikát kéne kutatni előtte)
    -ha lelövök egy ufo-t de nem megyek ki küldetésre hozzá akkor ez csökkenti a népek által kapott támogatásom vagy szimplán kevesebb cuccot tudok majd eladni és így kevesebb lesz a pénzem?
    Előre is köszönöm a választ.
  • gandrus
    Egyenlőre "csak" a menük, feliratok, üzenetek lettek lefordítva (16 oldal), az ufopédia (34 oldal) nem, csak részben. Mégis hogy várhatsz teljes fordítást ennyivel a játék megjelenése előtt??
  • gandrus
    "Egy kicsit nézegettem én is a magyarítást, meg tesztelem vele a játékot, pár dolgot én is máshogy írnék mint te.
    Már átszerkesztettem nagyon kicsit a te prealphádat, majd kigyüjtögetem a változásokat, meg a hozzá tartozó screenshootokat is, ha lesz időm (de most a vizsgaidőszak alatt nem szivesen foglalkoznék vele ha nem haragszol :D)"

Nem haragszom, ha küldesz az ok, ha nem az is. ;)

"Ami most eszembe jutott, az a INFO_PRODUCTION_DIFFICULTY (keresés hamar kidobja, csak ez az egy ilyen sor szerepel elvileg) utáni résznél van. Nálad a TERM.NEHÉZSÉGE, melyet a játékban álltalában a "Kivitelezhető" szócska követ, méghozzá az ufopédiában a gyártható cuccoknál. Az egész nem fér ki. Egyszerübb lenne a TERM.NEHÉZSÉGE helyet az "ELŐÁLLÍTÁSA" szócska. Utána meg már jöhet az álltalad lefordított, könnyü, kivételezhető, nehéz, rémálom szó, elférnek egymás mellett."

Nálam kifér, bár kicsit összeér, de még olvasható, és csak a kivitelezhetőnél ér össze, de a te javaslatod tényleg jó, köszönöm, átírom erre.

"Lehet majd alvás helyet kigyüjtögetek még párat, azt küldöm ami nem passzol a játékban :D
    Szerk.: küldöm emailben is :DD"

Ok, köszi.
  • torma1
    Sziasztok!!Nálam a katonák átszerkesztése nem müküdik!!Hiába irom át a képességeket nem változik a játékban!Mi lehet a baj?
  • Shiwo
    semmi..az ufopedia még nem lett lefordítva..
  • Sekler
    üdv sikerült összehozni ezt az xbig-es dolgot, de sajnos a menün meg a gombokon kivül semmi se magyar, pl az ufopedia se, hiába raktam fel az #518 kommentben szereplő 2 filet.
    Tudnátok segíteni mi lehet a baj?
  • Shiwo
    én mondtam, hogy kéne egy FAQ..
  • Lammer
    hehe majd hetfon felrakom rendesen azokat a modokat amelyek erdemesek a megosztasra... (amit linkeltem korabban nem fullos, ha jol emlexem)
  • Kandurex
    Asszem nemsokára két dolgot fogok a bannerba berakni, 1. Gandrus magyarítását, 2. Lammer patch-addon -ait