• [NST]Cifu
    A StarWars.hu fórumában már évekkel ezelött elkezdődött (és ahogy nézem azért még most is fel-fel merül) a prequel és a klasszikus triológia rajongók közötti vita, pro és kontra ott már minden elhangzott ami elhangozhatott.

Ettől függetlenül én inkább azt látom, hogy a prequell rajongók nem igazán tudják elfogadni azt, hogy akadnak olyanok, akiknek egész egyszerűen nem jön be a prequel. A klasszikus triológia rajongók meg többnyire elintézik azzal, hogy feelingben nem ér fel a régi sorozattal a prequel, és kész.

A saját szerény nézetem SW téren:

Ep.1.:

+ Azért mégiscsak Star Wars...

- Túlságosan gyerekes történetmenet (a kis Anakin vadászgépet vezet...)
    - Nem túl meggyőző színészi játékok (kivétel pl.: Ian McDiarmid)
    - Erőltetett, oda nem illő poénok (Jar-Jar...)
    - A nagy csatajelenetek kiábrándítóak

Ep.2.:

+ Az első részhez képest nagyon nagy fejlődés
    + Nagyon jó fénykard-párbajok
    + Genosiai csata

- Még mindig sok kivánnihagyót hagy maga után a színészek többségének a játéka.
    - Csapnivalóan kivitelezett szerelmi szál

Ep.4.:

+ A maga idejében korszakalkotó volt
    + Jól vezetett történet

- Mai szemmel nézve már nem meggyőző trükkök és díszletek.

Ep.5.:

+ A legjobban sikerült összhatás (történet, fordulatok, színészi és trükkmunka - így egyben)
    + Hoth-i csata

- Luke Dagobah-i kitérője kicsit megakasztja a filmet
    - A film vége kicsit 'elvágták' hatású

Ep.6.:

+ Nagyon látványos űrharcok
    + Pörgős és magávalragadó történetszálak
    + Palpatine császár

- Szánalmas az Endor-felszini harc (az uralkodó legjobb katonáit félkézzel és kőbaltákkal lenyomják a mini-macik...)

Ez persze az én személyes véleményem, nem kell vele egyetérteni. Ettől függetlenül nálam is első helyen a klasszikus triológia (és főleg az Ep.5.) áll eddig, de az eddigiek alapján remélem, hogy az Ep.3. meghazudttolja eddigi negatív hozzáállásom a prequel-hez.