229
-
Ezen is már vitatkoztunk eleget. Nagyon jól néznek ki a CGI dolgok, de ettől még érezni rajtuk, hogy CGI-k. Valahogy így voltunk a modellekkel is, tudtuk hogy az, de valahogy kevésbé zavar, ha meg kellene fogalmazom, akkor talán mintha plasztikusabbnak tünne (pl. az Ep.5. aszteroida mezőve VS. az Ep.2. aszteroida mezője), de nem mondanám, hogy szebb. -
Szerintem még mindig nagyobb az értéke egy akkori trükknek, mint a mai CGI szaroknak. -
A StarWars.hu fórumában már évekkel ezelött elkezdődött (és ahogy nézem azért még most is fel-fel merül) a prequel és a klasszikus triológia rajongók közötti vita, pro és kontra ott már minden elhangzott ami elhangozhatott.
Ettől függetlenül én inkább azt látom, hogy a prequell rajongók nem igazán tudják elfogadni azt, hogy akadnak olyanok, akiknek egész egyszerűen nem jön be a prequel. A klasszikus triológia rajongók meg többnyire elintézik azzal, hogy feelingben nem ér fel a régi sorozattal a prequel, és kész.
A saját szerény nézetem SW téren:
Ep.1.:
+ Azért mégiscsak Star Wars...
- Túlságosan gyerekes történetmenet (a kis Anakin vadászgépet vezet...)
- Nem túl meggyőző színészi játékok (kivétel pl.: Ian McDiarmid)
- Erőltetett, oda nem illő poénok (Jar-Jar...)
- A nagy csatajelenetek kiábrándítóak
Ep.2.:
+ Az első részhez képest nagyon nagy fejlődés
+ Nagyon jó fénykard-párbajok
+ Genosiai csata
- Még mindig sok kivánnihagyót hagy maga után a színészek többségének a játéka.
- Csapnivalóan kivitelezett szerelmi szál
Ep.4.:
+ A maga idejében korszakalkotó volt
+ Jól vezetett történet
- Mai szemmel nézve már nem meggyőző trükkök és díszletek.
Ep.5.:
+ A legjobban sikerült összhatás (történet, fordulatok, színészi és trükkmunka - így egyben)
+ Hoth-i csata
- Luke Dagobah-i kitérője kicsit megakasztja a filmet
- A film vége kicsit 'elvágták' hatású
Ep.6.:
+ Nagyon látványos űrharcok
+ Pörgős és magávalragadó történetszálak
+ Palpatine császár
- Szánalmas az Endor-felszini harc (az uralkodó legjobb katonáit félkézzel és kőbaltákkal lenyomják a mini-macik...)
Ez persze az én személyes véleményem, nem kell vele egyetérteni. Ettől függetlenül nálam is első helyen a klasszikus triológia (és főleg az Ep.5.) áll eddig, de az eddigiek alapján remélem, hogy az Ep.3. meghazudttolja eddigi negatív hozzáállásom a prequel-hez. -
a régi filmeknek megvolt az a tömör star wars hangulata. Jó, most sokat mondtam. Talán
hasonlítsd össze a 20 évvel ezelőtti Birodalom Visszavágot például a Klónok Támadásával.. -
hát ha a III meg akarod nézni (miii, méghogy nem???)
akkor szerintem ne hagyd ki a II-t se..
egyébként számomra a baljós árnyak nem is létezik..
amolyan "hosszabb tv spot" volt nekem az új SW részekhez -
The Termentor #24 a ketto jo volt?
en az egyet megneztem es nem tetszett benne ez az eroltetett starvarszkodas. nem vagyok nagy sztarvarszfan de mikor kis lofasz koromban megneztem az elso harmat akkor ket hetig alomvilagban eltem. na most ez kimaradt az elsovel (ujrol beszelek) es ezert mar a masodikat meg se neztem. szal akor erdemes??? -
vagyis a kezdés jókora in medias res: a nézőknek nincs sok ideje fellélegezni a főcím után
Ha valaki látta a Clone Wars rajzfilmsorozatot, annak ne is akkora in media res. -
Nekem most ajánlotta fel haverom, hogy elhozza, de én ettől függetlenül megnézem a moziba is. Itthon majd amolyan "premier előtti" vetítést tartok magamnak.
Egyébként én is unom már, hogy mindenki azt hiszi, hogy ha azt mondja, hogy a régi SW jobb volt mint az új, akkor már nagy filmszakértő lesz. Egyszer indokolja már meg valaki, amit mond. -
lukács lászlo #21 

-
lukács lászlo #20 szerintem jo lesz a film -
Nagyon ütős a film! Mindenki rohamozza meg a mozikat jövő héten! WC-re is alig akartam elmenni közbe
! Szépen meglett csinálni technikailag, grat a készítőknek
!
-
flashX #18 Obi-wannak a negyedik képen nem Katarn markolata van? -
mit össze veszekedtek itt, attól hogy vki nem a moziban akarja megnézni hanem inkább letölti vhonnan, attól Lucas ősapánk nem lesz szegényebb, sőt lehet vki letölti, megnézi és annyira megtetszik neki, hogy meg is veszi
-
Zsoldos #16 sztem nem sok kozod van beleszolni -
DVDMester #15 akkor vedd meg az összes jegyet -
Chappy #14 írock, nekem megvan -
majmoca #13 az a szar a 19ei bemutatóban, hogy tele lesz az összes mozi, én meg nem bírom a tömeget -
winnie #12 szerintem csak el akarja vinni az asva-nak, hogy ingyen nézhesse meg a 8ker-t:) -
DVDMester #11 legalább ezt a filmet megnézhetnéd moziba b@szki -
rolika #10 remélem, karácsonyra kijön dvd-n is :) -
Nyiri #9 Ezt a filmet csak is moziban szabad megnezni :) -
winnie #8 vajon látta is, vagy csak mondja?:) -
DVDMester #7 tuti hogy a csaj miatt áll át anakin -
juhand #6 Szóljon nekem légyszi, akinek megvan már valamilyen (AVI,MPG) formátumban. -
Nekem úgyanúgy bejön a régi 3 és az új 3 rész is (azaz az új 3.-at még nem láttam de tudom hogy be fog jönni :) ) Kétségtelen, hogy más a feelingje a 2 "sorozatnak", de így is magávalragadó mind. -
Nyiri #4 Koszonjuk a velos kritikadat. Nekem kurvara elegem van mar abbol a magat veteran SW-nek tarto agyonfikazo emberekbol akik total nem tudjak megalapozni a szanalmas kritikajukat. -
Hát nemsokára kiderül (vagy beborul). Én személy szerint a világok háborúját jobban várom.
-
pozitív vagy negatív értelemben?
-
Én amondó vagyok hogy a 3. most elkészült rész, sehol sincs feelingben a régi részekhez képest.