• repvez
    #9849
    Az a baj, hogy amirol nem tudsz az számodra nem létezik és nem lehetséges. Igaza van MerlinW-nek, a te gondolkodásoddal most még mindig a barlangokban botokkal rohangálnánk.

    Mert bármenynire is feláll a hátadon a szór az összes ma használatos tárgy valakinek az álma volt és valakinek a rózsaszínt technooptimsta álmodozásból.
    ÉS tett azért hogy ez megvalosuljon , semmi se ugy lett ahogy elképzeled, hogy nekiált egyböl tervezni, elöbb meg kellett álmodni kitalálni, hogy mit is akar csinálni.
    ÉS ha Rajtad mult volna a wright fivéreket is lebeszéled a álmukrol , hoyg repülögépet csináljanak, mert abban az idöben az volt az általános nézet, hogy levegönél nehezebb tárgy nem képes repülni, de nekik volt egy álmuk és tettek annak ellenére, hoyg mindenki hulyének tartotta öket, akár csak te a mostani tudosokat akik hiszenk abban, hogy megvalositható amit valaki megálmod..
    ÉS ezzel a gondolatmenettel szembeköpöd az általad ugy nagyratartott mérnökséget, akik minden nap tesznek azért, hogy ezek a fejelsztések amik ahhoz keljenek, hogy az urbe és más bolygokra is eljussunk megvalósulhassanak.

    A másik meg , hogy te még mindig a multban és a jelenbe élsz és minden most azonnal gondolod. Ezek nem egyik pilalnatrol a másikra foghnak megvalósulni, de valahol el kell kezdeni. .

    Ha most nem lövöldözi fel a SPaceX a rakétáit akkor nem derülnek ki a hibák amiket meg kell javitani, hogy egy megbizható rakéta legyen és valoban képes legyen eljutni a Holra és a marsra is.


    Az, hogy valami Szerinted még nem fentartható és 100%ban az utánpotlásra szorul , az meg egyrészt nem teljesen igaz , mert kihagyod azokat a dolgokat amik a te elképzelésednek nem felelnek meg.
    MErt egyrészt az ISS nem arra lett tervezve, hogy 100%ban oneáláto legyen akkor ezt ne is várd el töle, de már most is vannak a fedélzeten olyan kisérletek amik ahhoz kellenek, hogy késöbb egy másik bázioson már legyenek rola ismereteink.

    A sexelés az urben és a reprödukcio is azért nem lett még , mert nem lehetséges, mert nincs 1G, hanem azért,mert nerm csak technikai kérdéseket kell megoldani, hanem föleg morális jogi és társadalmi dolgokat ami nehezebb mint megoldani a felmerulo problémákat.

    DE egy Marsi koloniánál ahol már eleve ugy mennek ki az emberek, hogy nem tervezunek visszajönni ott már ez elvileg nem okoz anynira problémát minthogy itt a föld körül oldanák meg,

    A varros videod is ezeknek az embereknek az ötlete volt és mikor megértették a hibákat és a leküzdendő akadályokat azután áltak neki megtervezni a gépet.
    ÉS attol, hogy valami mégcsak kicsibe használnak az urben még nem jelenti , hogy nem lehet nagyopbb méretben is alkalmazni , ahogy a oltoanyagoknál is a kisérletek petri csészében történnek, mikor megvan a megfelelö anyag, akkor kezdik tomeggyártásban.



    Tessék itt is van egy ami már az ISS fedélzetén is csinálták, mert volt is rola video ,hogy paradicsomot ettek ami a fedélzeten termett. ÉS itt meg van nagy méretnben és nem kel se termöföld se napfény hozzá, hogy ehetö növényeket termeljenek akár a holdon vagy a marson.

    ÉS te azt feltételezed, hogy egy uj bolygon a telepesek majd ujra a ösember szintjérül indulnak? ök ugyan ugy akár a mostani fejlettségrol indulnak , mire odaérnek a távirányitos robotok akár a Musk féle boring campany furojával tudnak alagutat furni és meg is van a sugár és külsö elemektöl védett hely mire megérkeznek az elsö lakók.
    Lesz nekik 3d nyomtatásuk, és ami nem elhanyagolhato mindig lesz segitség a földröl akár elektronikus szoftverek informáciok amiket vissza és oda küldenek .

    A MArsra is mehet supply szinte bármikor, de ahhoz a mostani urhajókat kell fejeszteni, hogy megbizhatóan oda vissza ingázva tudják szállitani az árut.

    DE nyugodtan jöhet a saját kifejtett vélemyényed, hogy ha nem a SPAceX akkor ki más csinálja meg aki legalább már ugyan itt tart?
    Vagy ha ennyire hulyeség az egész akkor fejtsd ki, hogy hogy oldod meg itt a földön a klima , energia, élelem és népesség problémákat?

    Saját ötleteket várok, nem az én HSZ*böl kiragadott dolgoknak a megcáfolását ahogy szoktad és visszakérdezni, hogy hogy oldanám meg én.
    Sok hsz ota erre vagyunk kiványiak, hogy akor mi a te elképzelésed, ami a mai irányelveket és fejlödési irányt hülyeségnek tartja, de ahogy te gondolod az kivitelezhető?