-
De fejlődhet. De mutattam a számokat. Az űrlift esetén is mekkora építési és üzemeltetési költség és mekkora tömeg után jönne ki a few USD/kg. A Földön nem tudsz mozgatni ilyen olcsó. Akkor az űrlift egy hogyan fogja elérni...?
Mert a baj az, hogy én számokkal vázoltam a feladat alapjait. Válasz? Ja, az semmi. Csak jelzők, hogy korlátolt vagyok.
Ez ma a XXI. Ha valaki felvillantja, hogy egy kijelenés vagy ötlet alapjaiban hülye, akkor korlátolt.
Ennek a korlátoltságnak az ára az, hogy ma Németországban az áram 10-20-szor szennyezőbb, mint a "korlátolt" franciáknál és úgy 2-szer drágább.
De azért trendi a nap+szél bohóckodás és még egyes barmok erre alapoznának villanyautózást és korlátolt, aki közli, hogy ez nettó faszság.
Vastaps.
A számításodat végigvinnéd? Ebből hol lesz 10 USD/kg? Hm...?
Nem tűnik fel, hogy a Falcon rakéták üzemanyagköltség és végtelen újrahasznosítással sem jön ki...?
Mondom ahhoz, hogy x kg tömeg, y km magasra és z sebességre gyorsuljon annak van egy energia igénye. Ezt számold ki. Aztán tedd mellé azt, hogy mennyibe került ma azt előállítani és mivel.
Nem rizsát kérek.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.06.18. 17:23:35