• Sequoyah
    #7419
    Nem, nem mas a fotozas, egyaltalan nem. Ugyanazon technologiakat alkalmazzak. Lencsek, ccd, pixel alapu kepalkotas, az egvilagon semmi kulonbseg nincsen.
    Ha a fotos felrefokuszal, akkor pont ugyanolyan modon torzult kepet kap, mint ha a Hubble felrefokuszal.

    Meg egyszer kerlek, ne keverd ide a gravitacios lencsehatas altali keptorzulast. Egyreszt itt nem feltetlenul tortenik informacioveszteseg, masreszt ez nem felrafokuszalas, hanem egesz egyszeruen igy kapjuk a kepet es pont. Ha fel lehetne kuldeni egy urhajot es a gravitacios lencset ki tudnak cserelni egy kevesbe torzito lencsere, hidd el hogy megtennek, de nem lehet, igy ebbol kell kihozni a legjobbat. Ettol meg a gravitacios lencsehatas is limitalt eredmenyt ad.
    A Hubble-nel fel tudtak kuldeni egy szerelocsapatot hogy jobb legyen a lencse...

    Es meg egyszer, ennek semmi koze ahhoz, hogy felrefokuszalasnal INFORMACIOVESZTESEG tortenik. Ma NINCS olyan eljaras, se szoftveres, se hardveres, amivel felrefokuszalt kepet teljesen javitani lehetne. Nem veletlenul folyamatosan vicc targya a CSI/NCIS es hasonlo nyomozos musorok vegtelen kep elesitese:)

    A ma ismert kep-elesito szoftverek nem tesznek tobbet, mint hogy a homalyos vonalat elesre cserelik, es igy szebb kep illuziojat adjak...
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.06.28. 19:35:29