-
Ők építik az Orion kapszuláját, nem mellesleg pedig az egyik legerősebb lobby-erő a döntéshozatal mögött.
8 éve kibulizták, hogy az elnöki döntés ellenére menjen szépen (majdnem) minden tovább, csak a nagyobbik hordozórakétát kicsit áttervezve új nevet kapott (Ares V. -> SLS), a kisebb meg le lett lőve (Ares I.).
Hogy meg fog-e valósulni? Nem tudom. Ebben a formában aligha.
A másik oldalról viszont a kutya sem tudja, hogy mi a frász lesz a NASA-val. A NASA adminisztrátor-jelöltet, Jim Bridenstine-t, akiről a #6562 -ben írtam, tegnap kellett volna meghallgatnia a szenátusi bizottságnak. Csakhogy mindenféle bejelentés nélkül, nemes egyszerűséggel nem került fel a neve a meghallgatási lisztára. Ez 21-én derült ki. Nincs rajta a következő, október 4-ei listán se. Még szakmai blogok, oldalak sem reagálnak erre semmit (most éppen elég témát ad az IAC2017, mindenki a holnap hajnali Musk előadásra készül), holott Lightfoot, a megbízott adminisztrátor immár rekorder, ahogy kinéz, már legalább egy hónappal tovább tart a megbízatása, mint az eddig legtovább regnáló megbízott adminisztrátor (aki amúgy 1970-71-ben 222 napig volt a tisztségben - Lightfoot most jár 246-nál).