-
Azért gondolom belátod, hogy ég és föld a két cikk minden szempontból. Itt pont azok vannak jelen, amiket hiányoltam - bővebb tervek, a csapat a terv mögött, CGI képek, sőt, még valamennyire kézzel fogható HW is van (a tükör protoját mutatták a videóban).
Az elképzelés egyébként határozottan tetszik.
Tudom, kukacos vagyok, de azért rögtön hozzá is kell tegyem, hogy nem lehet közvetlenül a programot támogatni, csak a BoldlyGo Institute oldalán lévő támogatás áll rendelkezésre. A BoldlyGo pedig élből három programot is futtat, van egy Mars-programjuk (SCIM), egy nagyobb, 1.8 méteres tükörrel bíró űrtávcső programjuk (Astro-1) és most a Project Blue. Te pedig a működésüket tudod támogatni, azt nem, hogy melyik programra szánod a támogatásod...
És most a fekete leves. Megnéztem a SCIM videóját, íme:
Én voltam a 76. Mármint aki megnézte. Ami brutálisan alacsony. Maga a videó a maga módján nagyon professzionális, jól össze van vágva, illusztrálva, közérthetően van elmondva, és közben mégis tartalmas (a teljes küldetésprofilt bemutatják, pályákkal). De mindössze 76 ember kattintott rá. Félelmetes...
A Project Blue mondjuk szerintem már most előrébb jár, köszönhetően a TechCrucnh-nak. Azonban itt a nagyon durva, akár a BoldlyGo, akár az ArsTechnica szemszögéből nézem, a cikket abban a formában nem szabadott volna megjelentetni. Inkább árt, mint használ a BoldlyGo-nak, és az ArsTechnicának is.
Drukkolni tudok nekik, de pénzt így ebben a formában sajnos nem adok nekik, pedig amúgy szimpatikus csapat...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.10.11. 22:11:41