-
Azért itt van pár "apró" probléma.
Mindenek előtt én régi nagy rajongója vagyok a fúziós reaktoroknak és hajtóműveknek, tehát én is örülnék, ha támogatnák a programot.
Viszont.
50 millió dollár, és szupravezető tekercsek szükségesek hozzá. Értelemszerű, hogy a tekercseket nem vették bele a fejlesztésbe, hiszen roppant kényes kérdés, mennyire megoldható. Folyamatosan mélyhűtött tekercseket használni nem egyszerű egy űrszondánál, ám ugyanakkor szupravezető tekercsek nélkül a rendszer életképtelen. Nyilván ha el akarod adni a tervet, akkor a "csak" 50 millió dollárt hangoztatod, és nem az utóbbit.
Itt van rögtön a második pont, mert azért meg kell(ene) oldani itt az üzemanyagtárolástól kezdve a hajtóművön át a radiátorokig sokmindent, szóval egy ilyen Plutó-küldetés szerintem alsó hangon karcolná a milliárd dollárt, de inkább több lehet. Úgy saccperkábé kizárt, hogy megnyerjenek ennyit (lásd még a JIMO féle kanosszajárást).
Aztán a harmadik dolog, hogy jól hangzik, hogy tiszta reakció, de csak a fúziós és fissziós megoldásokhoz képest, hiszen némi szabad neutron itt is felszabadul.
Viszont 69 (ill. egy másik ábrán már 70km/s) delta-V értéket látni... Heh... nem is nagyon tudom, láttam-e már kidolgozott tervben ennyit. :D