• Palinko
    Ha a 42 hajtóművön nem is akadok ki :D, de nekem az a furcsa, hogy ennyire piti dolognak mondja a sugárzásokat. Mert a napkitörés jól van, egy faraday kalicka az egész jármű és meg van oldva, én meg pont azt nem tartom nagy ügynek. Viszont a többi sugárzással ami a Napból jön mi van? Mert ha jól értesültem a röntgen meg a gamma az igazán veszélyes.

Bár a napkitörésnél sem biztos hogy az elektronikát féltené, ott is megnövekedhet a gamma meg röntgen és szétcseszi a szöveteket. Ráadásul nem csak az űrhajón kéne megvédeni az embereket, hanem a Marson is, mivel nincs olyan erős mágneses mezeje mint a Földünknek. Tényleg a föld alá kell bújni az tűnik legjobb ötletnek :D Nem lenne vicces 1 millió rákos ember a Marson 100 év múlva se.

A másik, hogy tervet kell készíteni a légkör visszaállítására mert még első kutatók elvannak szkafanderben, de folyamatos munkát jelentene az oxigén pótlása. Lehet emberek lövöldözése helyett értelmesebb lenne:
    1. földer szerezni a Marsról, kielemezni
    2. Génmódosított növényeket előállítani
    3. Kertész robotokat kifejleszteni, ültető, meg locsoló, víz előállító stb
    Aztán azokkal megpróbálni négyzetméterről négyzetméterre haladni. Permetezni elméletileg úgy sem kéne, az lenne csak az igazán bio termelés