-
overseer-7 #4478 "Mindenfele logika azt mutatja, hogy az szen alapu szervesanyag az elet legalapvetobb lehetseges formaja."
Egyet értek..azzal is, hogy az élet sokkal általánosabb a világban mint azt eddig feltételeztük.
Sokat olvasok astrofizikát..
nem vagyok szakértő de ezeket tudom mondani:
Világ - Homogén, mindenhol ugyan azok az anyagok, ugyan az a fizika
A világnak fejlődés menete, története van. Energia, "Húrok", részecskék, atomok, csillagok, nehézatomok, szupernova, bolygók, élet, értelem.
Az élet hamar megjelenik.. amint a körülmények adottak, saját példánkon.
könyv: Brandon Carter astrophysicist, astrofizikus - Miért lakható a világegyetem?
Periódusos táblázatban az elemek eloszlása, gyakorisága a világegyetemben. A könnyű elemekből több van. Fűrészfog szerű eloszlás.
(Relative abundance of chemical elements in the Universe)
fontos észre venni. hogy a menyiségi eloszlás logaritmusban van ábrázolva..
Szénatom - éles rezonancia görbe.. 1 ezred pontossággal az optimáls szinten. Ha nem így lenne, a csillagokban több berillium képződne mint szén.
A szén egy speciális elem.. sokkal több féle struktúrát képes alkotni nagyságrendekkel mint bármely más elem.
Erre épül az egész szerves kémia.
Arra következtetek, hogy ha van élet máshol is.. nagyon hasonlóan nézhet ki a mi bolygónkon lévő élethez.
két fő ok miatt..
1. a Szén különleges tulajdonságai miatt..a szent grál az elemek között..
Az életet alkotó anyagok valószínűleg azok lesznek amik bőséggel állnak rendelkezésre.. tehát ugyan úgy az eloszlás elejéről fog valószínűleg építkezni az élet...máshol is.
2. A konvergens evolúció miatt.. a földön egymástól függetlenül kb már 60 szor kialakult valamilyen szem struktúra az élőlényekben.. Függetlenül alakultak ki szárnyak is pl.. denevérek, madarak.. rovarok.. stb stb
hang érzékelő szervek.. és még sorolható tovább..de nem vagyok a szakértője
tehát máshol az élet is a konvergencia miatt, hasonló képességeket és hasonló szerveket fog fejelszteni