-
Pares #4419 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mégis ki akar veled vitatkozni? Leírtam a véleményem, te meg írtál rá valamit, aminek nincs is igazán köze ahhoz, amit írtam, ráadásul alapvetően hülyeségnek is tartom. Hogy miért? Egyrészt mert a földi élet evolúciójából extrapolálsz az egész Univerzumra, másrészt meg elméletileg sem tartom helyesnek, ugyanis még ha lassabban is fejlődnek, akkor is akár milliárdnyi év előnyük is lehet, szóval kb. értelmezhetetlen az az állításod, hogy "jo esellyel meg nem tart ott se mint mi". Jó eséllyel? Elég középkori hangulatú kijelentés. Nem is tudtam, hogy ilyen pontos elképzeléseink vannak, hogy mik élhetnek odakint. Én sem mondtam hogy vannak odakint több ezer évig élő fajok, azt írtam, hogy nekik sokkal nagyobb a mozgásterük és könnyebb lehet az űrutazás, ha egyáltalán érdekli őket. Ha ez szerinted valamilyen vitaindító volt azzal kapcsolatban, hogy élnek-e odakint sokkal hosszabb életű lények, akkor tévedsz, mert nem volt az. Amúgyis olyan téma ez, amiről nincs sok értelme vitázni, legfeljebb filozofálni, mert kb. semmit nem tudunk arról, hogy mi van odakint, csak azt tudjuk fantáziálni, hogy mi lehet. Az Univerzum felfoghatatlanul hatalmas, az élet szívós, a bolygók meg szinte egyidősek az Univerzummal. Ennyi az, amit itt, ebben a topikban, erről a témáról hajlandó vagyok neked írni. Részemről téma lezárva.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.04.15. 00:33:25