-
Pares #3774 Folyamatosan ezt írod. Azt nem tudom, hogy honnan jött, hogy mindenbe bele lehet látni, mert egyáltalán nem erről van most szó. Én sem azt mondom, hogy biztos ET-k műve, hanem hogy most komolyan szóba jöhet, hogy akár ET-k művét is látjuk.
Különben sem kell feltétlenül Dyson-szférában gondolkodni, akik közelebb állnak egy csillag energiájának ilyen fajta hasznosításához mint a primitív Földlakók, azok nyilván egészen más módszereket is feltalálhattak. Az se biztos, hogy ha esetleg tényleg mesterséges eredetű, akkor köze van csillaghoz a betöltött funkciójának.
"Az üstökös felhő a legvalószínűbb magyarázat, a mesterséges dolog meg maximum akkor játszik, ha már más magyarázat nincs, még mindig Occam..."
Na hát ez az, amiben nem értünk egyet, mert szerintem egyelőre nincs valószínűbb. Az "üstökös-felhő" is csak egy hipotézis (a sok elvetett közül), és elég sok feltételezésen alapul ez is, szóval ahogy a papírban is írták, szükséges a további megfigyelés, amivel igazolni lehet, vagy nem...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.10.17. 18:56:22