• [NST]Cifu
    Francia Guyana infrastruktúra terén nem volt éppenséggel kiépített az 1960-as években, amikor ide települt a Francia rakétaprogram Algériából, és hosszú évekig küzdöttek a különféle trópusi betegségekkel, kártevőkkel az építés és az üzemeltetés első idejében. Én példának hoztam fel, mint egy olyan űrközpont, amelynek a kiépítése hasonlóan komoly kihívásokat jelent.

...több ezer méter magassággal, ahol huzamosabb ideig nem lehet tartózkodni egészségkárosodás nélkül, főleg nem dolgozni!

Légzőkészülék nélkül... Vagyis a kültéren való munkát kell minimalizálni túlnyomásos hangárokkal. Ez azért nem leküzdhetettlen mérnöki kihívás.

A tornyot kell a meglévő infrastruktúrába építeni, nem kell külön kiépíteni.

Milyen infrastrukrúra mellé akarod felhúzni? Anno lent pont azt írtam, hogy a Thoth-torony életképessége pont attól függ, hogy találnak-e valakit, aki erre a toronyra "építi rá" a saját programját. Ha nincs ilyen, a torony megépítése is értelmetlen, vagy legalábbis túlzott rizikó. Ilyen vállalkozásba úgy érdemes belefogni, ha megvan a kliens, aki majd használni (és fizetni) fogja a torony szolgáltatásait...