-
Irasidus #3388 Az aszteroida övben, illetve távolabb elég sok aszteroida van. Nyilvánvalóan senki nem keresett megfelelő aszteroidát erre a célra, mivel ez csak gy modell. A tükrös és aszteroida változat különböző módszerek, nem utána, hanem vagy-vagy. De megszökik a légkör: kőrubelül 10 millió év alatt. Nekem elég... Sugárvédelem meg többféle módszerrel is lehetséges, mágnesekről halltotál már ugye? Nos, a szupravezető mágnesek nagyon erős mágneses mezőt generálnak, az űrben egy ilyen erős tekercs kb. 300 km burkot tudna létrehozni. Ha sok ilyet egymás mellé rakunk, mint a GPS akkor lefedhetünk egész bolygót. De van más megoldás is, műholdakból néhány km. huzalt letekernek amik töltött részecskékkel ütközve mágneses mezőt generálnak. Nem nagyot, de pár sok ilyen műhold éppen elég. És, még tudok vagy kettőt...
A Mars esetében éppen az kellene, hogy "telebasszuk" Co2-vel a légkört. Azért azt még mindig nem tudom, hogy tényleg nem érted, hogy az, hogy co2 kibocsátást "nem akarják beszüntetni" és "nem tudom megcsinálni" között mi a különbség? Bármikor leállíthatod az erőművet, ha akarod. De nyilván nem akarják. Ez a lényeg, mit akar az emberiség, ettől függ a terraformáció.
Valaki javasolta, hogy el kellene kezdeni gondolkodni, nem csak rinyálni. Én is ezt javaslom, hozzátéve, hogy a személyeskedést is jó lenne abbahagyni. Nagyon THX!