-
azt is meg kéne érteni, hogy a comet misszió nagy média sikerei ellenére még mindig nem mondható el az emberekről hogy annyira lázasan érdeklődnének az űr iránt, ezért politikai indíttatásból az irreális költekezés számomra elképzelhetetlen a közel jövőben, pláne a crowfunding :D az egész űrkutatást az emberek tudományos érdekességként olvasgatják, bár nem szivesen mondok ilyet, de kicsit a tudományos bulvár kategória. nincs az az égető vágy mint a hidegháborúban a holdra szállásnál megvolt, bár nem éltem akkor láttam a korból anyagokat és minden futurisztikus volt és érezhető volt a pezsgés, verseny. most mi történik ha az oroszok holdraszállnak ahogy tervezik? legyintenek egyet és ásítanak, az amcsik, hogy nekünk már 50 éve sikerült. igazából annyi valós és még több kreált probléma veszi körbe az embereket hogy nem olyan fontos szempont az űrkutatás számukra sajnos. hétvégén néztem a republikánusok vitáját, egy kérdés sem volt az űrkutatással kapcsolatban.... pedig nem csak a moderátor, hanem facebookon keresztül az emberek is tehettek fel kérdéseket