-
Ettől még ők feltételezhetik, hogy igazolva lesz, ha már az általuk leírt világképhez (lásd Kvantum-radaros cikkek) illeszkedik a dolog. Ott írnak elég sok olyan cifra dolgot, amihez képest az, hogy mondjuk nem a fény a sebesség-abszolút, hanem a neutrínó, és a fényről csak azért hittük eddig, mert nagyon közel áll egymáshoz a kettő, az apróság.
Érdekes korban élünk, sok olyasmit kezdenek el most feszegetni, ami jó száz éve majdnem dogmaszerűen jelen van a fizikában - itt látszik amúgy, hogy kik azok (a tudósok közül is), akik képesek az általuk igaznak tartott dolgok cáfolatát elfogadni, figyelembe venni, és kik azok, akik inkább nekitámadnak azoknak, akik a Szent Igazságokat meg merik támadni*. Én kíváncsian várom ezeknek a kutatásoknak az eredményét is, a Higgs-bozon utáni kutatás kifutását is, hogy sikerül-e valamit kezdeni az új távcsövekkel megismert ezernyi, tízezernyi exobolygóval, hogy mire jutnak a Naprendszerünk felfedezésével... és bár hiú álomnak tűnik manapság, én azért szeretnék látni embert legalább a Marson.
*: fontos, hogy itt tudományos jellegű, tudományos igényességű "támadásról" van szó - kísérletek útján, azok eredményeivel, és nem "én jobban tudom" típusú áltudósokról, akik két mondattal cáfolják az elmúlt több száz év eredményeit, majd megsértődnek, ha valaki esetleg megkérdezi tőlük, hogy ugyan miért is nem publikálnak a végtelen tudásukból valamit, miért elhagyatott útszéli fórumokon osztják az igét.