Football Manager
-
Hiho! Rég jártam erre, de a '08 kapcsán újra elkapott a fociláz. ;)
Eddig két csapatot futtatok, a jól bevált régi kedvenceket:
- Az Amiens a francia 2-ben első, még 8 meccs van hátra és 4 ponttal vezetek, de nagyon szoros a mezőny, még 5-6 csapat simán feljuthat. Volt egy fantasztikus 25 meccses veretlenségi sorozatom (ebben egy 12-es győzelmi), azt nemrég buktam el. :) A cél egyébként csak a tabella első fele, az már tuti meglesz. A ligakupa és a francia kupa elvárásait is teljesítettem, mindkettőben 1-1 körrel még tovább is jutottam, mint a minimum.
Pénzügyileg viszont csehül állok, sok felesleges játékosom van, akik senkinek sem kellenek, és csak veszteséget termelnek. Mindegy, nyáron sokan mennek közülük, talán helyreáll az egyensúly (és ha összejön a feljutás, az eleve plusz lóvé :) ).
- A Lucchese-vel (az olasz C1B-ben) még csak pár fordulót mentem, nagyon rossz kezdés után egyelőre javuló a tendencia. :) A keret a '07-hez képest borzalmas sz*r, a korábbi jó játékosokból alig maradt hírmondónak egy-kettő, szóval alapos erősítést kellett csinálni - már amennyire az anyagiak megengedték. Azért a scout-ok találtak pár olcsó, de C1B-be elég jó játékost (többnyire kiöregedett felsőligásokat), azokat meg is vettem. (Egyébként a belső scout-ok teljesítménye és értékelése szvsz rengeteget javult a korábbiakhoz képest, több játékost is találnak, ez mindenképpen pozitívum.)
Érdekesség, hogy a teljes U20 csapat kukába való, az edző mindegyikre azt írta, hogy mihamarabb szabaduljak meg tőlük. Megnéztem az editorral, tényleg hihetetlenül vackok. Ez azért rika. :)
A korábban írt. és általam is tapasztalt hibákkal / jelenségekkel kapcsolatban: a behátráló, nem támadó védők, a néha túlzott edző/scout CA/PA játékos rating-ek (megfelelően magas judging esetén is), valamint a rengeteg elbénázott büntető problémája már hivatalosan is rajta van a buglistán, biztosan lesz rájuk javítás (ld. FM08 Known Issues).
Ami számomra még nagyon bosszantó volt, az a meccs közbeni csere, amikor nem áll meg az idő. Hülyeség, hogy minden csere előtt le kell pause-olni, csereképernyőre belépni, a tök felesleges pitch ablakot lecsukni, remélem ezt is javítják majd.
Egyéb más nagyobb hibát én nem láttam. A szokásos tavaszi szivatás-sorozatot, és a feltámadó, világklasszis teljesítményt nyújtó kapusokat direkt nem említem, ezek régóta "standard" FM fícsörök. ;)
Egy kérdés még a végére: ha az editor egy játékos PA-jára nullát, vagy negatív értéket ír, az ugyebár azt jelenti, hogy új játék kezdésekor lesz kidobva neki valami random, és minél kisebb az érték, annál kisebb lesz a várható PA is (a CA-hoz képest), nem? Gondolom, ugyanez igaz a tulajdonságokra is, ahová nulla van írva.