-
Nekem a templar a kedvenc kasztom. Viszont továbbra sem ajánlom kezdő karakternek, de pár tanácsot írok, hátha mégis bejön.
Én olyan templart csináltam, aminek mindössze 2000 körül van a dps-e, de - eddig - 270 hp-t regenerálódik másodpercenként. Ezt további relicekkel kb. 700 hp/sec-re tudod feltornázni, triggerelt adrenalinnal és rallyval kb. 1200 hp/sec-re ugrik fel majd. - kizárólag a templar képes ekkora regenre. De nem csak ezért a legjobb tank.
- distortion field miatt minél többen támadják, annál nagyobb eséllyel szinte semmit nem sebeznek rajta a mobok, bossok sebzését pedig észrevehetően csökkenti.
- quick recovery - mint a wow-ban a shield block, bekapcsolva: észrevehető fizikai sebzést szinte senki nem tud bevinni a templarnak.
- colossus form - xmax bossok tankolására kiválóan alkalmas a többi képességgel karöltve. Ennyi sebzést senki nem bír ki, mint te a colossus form-mal.
Javaslom, hogy először a distortion wave-et maxold ki. Magas szinten persze le kell majd venni minden pontot róla, mert fölösleges lesz. 1 pont mehet a psyonic touch-ra, majd mehet (szinte) minden a dream-re, amíg el nem éred a Trance of Convalescence-t, és ezt maxold ki.
Persze pár pontot lehet rakni a defense-re is, legalább lesz egy kis agility-d. Batlle awareness is megérdemel 1 pontot - egyelőre. Már normálon is érzékelheted, hogy te halsz legkevesebbszer (a normál a legnehezebb fokozat első végigjátszásra).
1-1 pontot rakj mindenképp az armor handling-re, shield smash-re, disable-re.
A kentaur bosst érdemes farmolni a pajzsáért (Outrider's buckler) és a páncéljáért (Outrider's tunic), ezek alacsony szinten elég nagy védelmet jelentenek. Fegyvered mindegy, hogy mi, hatékonyan ölni úgyis a distortion wave-vel tudsz.
Az ability pontokat kb úgy szoktam megosztani:
10 pontból
3 agi
4 str
3 hp
Sokan bizonyára vitáznának ezzel, de sok agility kell, attól lesz nagy a OA-d, DA-d. HP pedig nagyon is kell.
Ráadásul sok lehetőséged nincs %-os agi bónuszra az erővel ellentétben (amit rengeteg gyűrű ad pl.), symbol of polymath artifact-tal szokták kicsit turbózni, de neked Knot od Isis-ed lesz - ha rám hallgatsz, esetleg Marduk's tablet of destiny-d.
Legenden így néz ki kb a cuccod:
- Vért: Razorback harness(act 3, draconian-ek dobják) + Legendary Viny growth, +% hp regen bónusz
- Sisak: Atouk (hades-en esik a trogloditáktól, nagyon ritka), (óriási mázlival +1 skill-t is ad) + legend viny growth, +% hp regen bónusz
- Kar: Stonebinger's cuffs, attack speed bónusszal + Legendary Viny growth, +% hp regen bónusz
- Gyűrűk: %str, %hp + Incarnation of the Ankh of Isis (hp bónusszal)
Én nyakláncnak egy Amulet of tigert használok (+22% all speed, szerencsés esetben + hp, + mana, + valami is van hozzá), és megszokásból Raptor tooth charmot raktam rá %sebzés bónusszal
- Lábbeli: írhatnám, hogy batrachos greaves of pegazus, de egy év alatt se farmolnál olyat. Tehát: amit találsz, lehetőleg adjon szokásos dolgokat, %str, %agi, +movement, - beastmen sebzés, +pierce damage
Charmnak mehet erre is a legend viny :-)
- fegyver: sok FFFUUU-t fog kiváltani, DE: lándzsa :-) Ehhez az kell viszont, hogy az említett cuccok közül némelyik adjon attack speed bónuszt is, hogy legalább 180-200%-ra fel tudd vinni. Relicnek mehet rá egy Incarnation of Valor of Achilles +35% attackspeed bónusszal.
Tehát: nem lesz lifesteal-ed, de annyi baj legyen. Bossoktól amúgy sem lopnál hp-t.
Így elsőre ennyi tanács lenne :-) Jó játékot!