23078
  • Terensz
    Hello srácok!
    Látom, pörög a topic :-)

Speedy: Nagyon gyors kardból hidd el, egy is elég.
    A leggyorsabb a sabertooth. Tigerman-ek dobják act 3-ban. Mellé olyan kellene, aminek pedig a sebzése nagy. Ha magas a dexterity-d, javaslok mellé egy Thorny Maul-t, vagy egy +damage +%damage Leafblade-t valami jó kis enchant-tal. Ha Str-ed magas, mehet mellé pl. egy Sapros the corrupter.

A kék / lila cuccok elég behatárolt, hogy merre pottyannak. Viszont kevés közölük az igazán jó. A fent említett 2 buzogány pl az, mindkettő úgy emlékszem legend act3-ban pottyant.
    Legjobb pajzs a játékban az Aionios, én fél nap farmolással találtam legenden a titkos helyen Rhodes mellett.
    Szeretem a Greaves of the Argonauts-t, nagyon jó lila lábbeli. Továbbá van 1-2 medál/gyűrű, meg ne feledkezzünk meg a Tracker's Hood-ról sem. Ez utóbbit ismerem, de sosem pottyant nekem.

Talos aranyos tényleg :-) De azért elég könnyen ölhető. Act 3 neanderthal boss-t sokkal jobban utálom, nem beszélve a Gigantes Dactyl-ról
  • Speedy86
    köszi! Szivesen fogadok minden tuti tippet:) Főleg valami nagyon durva gyors kard kéne nekem:) vagyis kettő
  • yc1980
    hát egzaktan leírva számszerűsítve..nos jó kérdés:)
    olyan grafikont láttam már, ahol a nagyobb bossoknál le volt írva a százalékos arány, hogy milyen eséllyel dobnak kék, vagy lila cuccokat!:)azt tudom, hogy a hydra igencsak elől végzett:)
    de vele csak legend act 1-ben találkozol!:)
    mindesetre ajánlom Neked epic act1 végén Talost!:)
    imádni fogod a Minotaurus előtt :DDD
  • Speedy86
    Átnézegettem az oldalt! Valami ilyenre gondoltam énis. Csak 1-2 dolog nem tetszik:) Pl olyan oldal nincs ahol azt is odaírják az itemekhez, hogy ki dobja?:)
  • yc1980
    és még 1 dolog,
    az itemek statjai,amik kékkel, lilával jelennek a cucc alapadatai alatt, azok nincsenek kőbe vésve, lehet hogy megtalálod ugyan azt a fegyvert, ugyan az a neve, ugyan annyit sebez, de pl az egyik 20% attack speedet ad, míg a másik 32%-ot ! :) szóval érdemes alaposan megnézni..igaz..jelentősége leginkább a 100 rec elérésnél van!:)
  • yc1980
    üdv,

ez 1 nagyon jó oldal kiindulásnak:)
    van végigjátszás,és van item adatbázis, az artifactokkal, igaz csak kék és lila itemek:)
    http://www.gamebanshee.com/titanquest/

a másik jó oldal, a karaktertervzéshez :
    http://www.titancalc.com/

Mindkét oldal sokat segített nekem eleinte!:)
  • Speedy86
    Az első kék item ami esett epic-en több armort ad mint az eddigi teljes cuccom :D
  • Speedy86
    Én olyan 60 halálnál járhatok :D
    40 körüli szintre valami jó reliket nem tudnál ajánlani? Vagy nincs valami oldal ahol meg lehet nézni egyáltalán mik vannak?
  • Majestic01
    Okés, köszi a tanácsot.
  • yc1980
    a másik az FPS leesés, sajnos ez még durva gépeken is előfordul..ha jól tudom az 1.17a-s fan patch némiképp segít rajta, én mindenképp ajánlom ennek feltételét, esetedben emg pláne, ugyanis a warfare mastery Battle Standars passzívja a Triumph nem működik alapesetben a játékban,ezt a fan patch javítja,és azt hiszem nem túlzok,ha a játék egyik legjobb kiegészítő skilljének mondom,legalábbis harcosoknak és főleg epic-en, legenden lesz jelentősége, amikor már a mobok is kellő resist-el rendelkeznek!:)
    Más megoldás nincs, mindig figyelni kell,mert sokszor belassul a játék,aztán hirtelen felpörög,és rögtön 300 lény vesz körül,s lehet meg is halsz..elég bosszantó, főleg ha az ember 0 death-re hajt!:)
    Én véreztem már el emiatt..epic xmax barnaunál..hát nem kicsit voltam ideges.....hisz addig halál nélkül mentem...:SSSSS
  • yc1980
    Üdv üdv :)
    normalon farmolni csak az overlord küldetést érdemes, esetleg Hádész dobhat még epic itemeket!:)
    ha van artifact tekercsed, akkor a hozzávaló relic-eket, charmokat érdemes, mert csak úgy tudod összerakni, ugyanis minden relicnek és charm-nak 3 szintje van,ami összefügg a 3 nehézségi szinttel:)
    Epic-en kb az első eladónál, majdnem jobb cuccokat fogsz találni,ha csak a sima számokat nézed,és nem az adott tulajdonságait!:)
    de hajrá hajrá,csak így tovább, epic szint kellemes lesz, igazi élmény..a kihívást majd legenden találjátok meg!:)
  • Majestic01
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy mit lehet az ellen tenni, hogy néha a játék lemegy 10 FPS-re. Volt már valakinek ilyen? pls help.
  • Majestic01
    Na, én is végigvittem. Hádész tényleg nem volt nehéz, sőt...:D Ráadásul kidobta az Overlord itemet, így el tudtam menni a titkos helyre is. Úgyhogy holnap kezdem az Epic szintet...:)
  • Majestic01
    Gyorsan végigtoltad...:D Én most vagyok ELysiumban.
  • Speedy86
    Na végigvittem Normalon:) Hades hihetetlen gyenge:S
    Érdemes normalon maradni és farmolni vagy következő szinten máris jobb dolgok esnek?
  • Majestic01
    Na, asszem jó darabig meglett a fegyverem:) Kiss of lethe a neve. Ezzel már 314 a DPS-em, es 122% az attack speed. Most értem végig a judgement templomba, szurkoljatok, hogy a bosst a végén meg tudjam ölni...:) 15 FPS el:D
  • Majestic01
    Én most jutottam be a judgement templomba, vagy torony nem emlékszem, és valamiért leugrott az FPS-em, 10-re.:( Nem tudjátok mi lehet a gond? Ja, még ha a grafikát leveszem min-re akkor is csak 10 FPS. Pedig mindig 60 felett szokott lenni, közepes beállítással.
  • Speedy86
    Énis egész jól haladok de az íjászmesterek 2 mp alatt megölne sajna:S
    Meg van 1-2 mellék küldi amit nem találtam meg. nincs erröl valami leírás?
  • Majestic01
    Igen, én mondtam, hogy nekem nem tetszik meg nehéz, de most én is tolom azt a részt. Muszáj...:D De most kicsit változtattam a skilleket, és most egész jól ölök ott vele. Az előbb lett 41-es:)
  • Majestic01
    Oks, köszi.
  • yc1980
    Üdv,

bármikor visszamész, kieshet!:)
    ezt hívják farmolásnak:)
    az act4-ről rosszat?:) inkább csak baromi nehéz,és a leghosszabb fejezet:)
    de ott van Charon, cerberus,Hádész, a halott titán és még soks ok mini,és big boss!:) a spellbreakernél azért kicsit más a helyzet DPS terén, mert Ő igazából az auráival és a petjeivel arat!:) az 580 alakul,de olyan 800-1000 az már igazán kiváló lenne!:)
    A rákleves recept, az olyan, mint amit Majestic is írt, csak poén!:)
    sajnos nekem nincs meg az eredeti most, mert eléggé szétmoddolt játékkal játszom már!:)))
  • Speedy86
    Á csak sárga szarokat dobott:( Tuti nem ölöm le még1szer:D
    Amugy az act 4röl sok rosszat hallottam de nekem nagyon tetszik egyenlőre. Felénél járhatok kb egy 37es Spellbreakerrel.
    Lenne még pár jó cuccom akkor nagyon jó lenne. Normalom mekkora DPS a jó? Nekem most 580.

Másik kérdésem, hogy kaptam ilyen óriás rákleves receptet az mire jó?:D
  • Majestic01
    Ja, meg esetleg, ha vki feltöltené, vagy elküldené nekem a sima játék könyvtárából azon belül a Text mappából az eredeti Text_EN.arc fájl-t azt megköszönném. [email protected] címre.
    Köszi, mert nekem már a magyarosított fájl van, és angol jobb lenne.
  • Majestic01
    Okés, köszi. És ha most visszamegyek oda, lvl 40-esen, akkor is kieshet a szörnyekből?
  • yc1980
    fordítva írtam:DD
    charmból 5, lásd bat fang:)
    relicből 3 lásd valor of achilles:)
  • yc1980
    Üdv üdv.
    a Bat fangok, denervérekből esnek, olyan helyre menj, ahol sok sok denevért láttál!:) a valor of achilles bárhol eshet act1-ben, próbálj nagyobb ládákat act1-ben pl Nessus mögötti láda:) vagy a telkin act1 végén!
    vannak a charmok és vannak a relicek:) charm-ból lásd valor of achilles 3 db kell 1 kirakásához, relicből, lásd bat fang 5 db kell!:)
  • Majestic01
    Bat fang, elírtam.
  • Majestic01
    Ja, meg lenne egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy nagyon jó levelem, amiből ugye tudnék csinálni, olyan ruha alatti dolgot. Nem tudom hirtelen a nevét, ami ad egy csomó bónuszt, és csak a kiegbe van. Nos, nekem kéne 5 bat fog asszem, és 1 Achilleus relic? Ezeket, hogy tudnám megszerezni?
    Köszi
  • Majestic01
    Reménykedtem, hogy lesz valami értelme is. Amúgy éppen az előbb olvastam egy külföldi fórumon, hogy semmit se ér...
  • yc1980
    Üdv:)
    Szaruman:) jogos:) báár, ha kötözködni akarok...akkor próbáld ki az underlord modot, ott teljesen át van ez gyúrva,és nincsenek hatástalan támadások, csak nagyobb/kevesebb sebzés:) a normál TQ-val szerintem már évek óta nem játszottam:))) Tégy 1 próbát megéri, sokkal, de sokkal nehezebb így!:) Ráadásul a bossoknak spéci aurájuk is van, ami semlegesíti a "dodge attack"-ot és "avoid projectiles"-t!:)
    fegyverek..alapvetően elmondhathó, hogy minél gyorsabb,annál jobb,de mégsem ilyen egyszerű, mert ugye 1 fegyvernek sok sok bónusza is lehet, van olyan amelyiknek 10 vagy mégtöbb!:) és akkor már sokat számít, hogy miekt ad..pl csökkent-e resist-et, vagy bénít-e, esetleg százalékosan vesz el az ellenfél hp-jából..szóval rendegeteg lehetőség van!:)) Neked kell eldöntened, milyen stílusban harcolsz, és azokhoz számodra mik a legmegfelelőbb fegyverek!:) Néha még ugyan azon nevű cuccok között is van különbség,szoval érdemes alaposan bogarászni a fegyverek/cuccok statjait!:)))
    A kék tekersz, nos az csak poén:))) van belőle néhény, amin mókás dolgok vannak leírva,de használati értékük nulla:) Nyugodtan eldobhatod:)
  • Majestic01
    Na gratu. Én is megszenvedtem vele. Neked se dobott semmi értelmes tárgyat? És neked, hogy tetszik a 4-ik act?
    Én is most azt nyomom, mert nem volt erőm egy új karit full előről kezdeni, szal 40es Conqueror-t nyomom, mostmár végleg:)

Ja, meg ha vki tudja írja le pls mire jó a Form W-900 tekercs. Köszi
  • Speedy86
    Sikerült szerencsére leölni azt az útálatos Typhon-t. Tovább is mentem az ACT4-be. Egész jól haladok 35ös Spellbreakerrel de szeretnék neki valami jó kis fegyvert vagy ruhát farmolni. Nincs valami netes oldal vagy progi amibe meg lehet nézni mi mit dob?
    Illetve másik kérdésem, hogy 2 gyors vagy 2 lassabb fegyver ideálisabb neki? (én gyorsra tippelek:) )
  • Majestic01
    Üdv!
    Kérdeznék egy olyat, hogy esett egy Champion mobból, egy Form W-900 nevű tekercs. A színe kék. Mire jó? köszi.
  • Szaruman
    A sikertelen támadás NEM sebez. Pont ez a lényege, 'missel', vagyis mellé megy (ezt egybe kellene írni? :D). Kb 1300-1500 da fölött hellen nem fog eltalálni normál támadással hades sem (ha van neki). Typhoonnak 900-1000 OA/DAja van, ha jól emléxem (összehasonlításként).

Röviden:
    - nagyon kevés da: mindenki eltalál, sokat ÉS nagyot kritelnek
    - kb annyi da, mint az ellenfélnek: kb minden eltalál, de kevés krit, és nem sokkal nagyobb kritek, mint a normál támadás
    - több da, mint az ellenfélnek: kb 0 (vagy nagyon kevés bejöbő) krit, nem talál minden támadás
    - nagyon sok da (500zal több, mint az ellenfélnek): 15-20 ellenfél üt folyamatosan, és nem mozdul a hp :D
    A da CSAK a normál közelharci támadásokra vonatkozik. Az aoe és távolságiakra NEM. Ez bossoknál érdekes, ott majdnem minden támadás speciális ugyanis.
  • Majestic01
    Köszi szépen!
  • yc1980
    üdv :)))

Terensz kollegámnál szerintem az agility a dexterity vagy magyarul az ügyesség:)
    az OA az offensive ability - támadóképesség
    a DA a defensive ability - védekezőképesség:)
    mindkettőt a dexterityvel vagy tárgyakkal,skillekkel tudod növelni!:)

az OA arra jó, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kritikális sebzést vigyél be!
    a DA ennek ellenkezője :) minél gyakrabban legyen sikertelen támadásuk :) a sikertelen támadás kevesebbet sebez,akár igen nagy mértékben, mint a normális!:)
    támadásnál az ellenfél DA értéknével szemben áll a Te OA értéked, és fordítva! ha szignifikáns a különbség,akkor hatástalan támadás is lehet belőle akár, vagy pedig közel dupla sebzés!:)
    sajnos a pontos adatokkal nem vagyok tisztában, de ha valaki igényli,akkor megkeresem az ide vonatkozó táblázatot!:)
    A lényeg ami lényeg 1000-1500-as értékekkel már jól lehet boldogulni!:) a DA és OA értékek, nem vonatkoznak tudtommal a varázslatokra, sőt a távolsági sebzésekre sem, csak közelharcnál van jelentősége!
  • Majestic01
    Köszi szépen a segítséget, de pár fohgalommal nem vagyok tisztába. Ezek:
    agi, OA, DA. Köszi
  • Terensz
    Nekem a templar a kedvenc kasztom. Viszont továbbra sem ajánlom kezdő karakternek, de pár tanácsot írok, hátha mégis bejön.

Én olyan templart csináltam, aminek mindössze 2000 körül van a dps-e, de - eddig - 270 hp-t regenerálódik másodpercenként. Ezt további relicekkel kb. 700 hp/sec-re tudod feltornázni, triggerelt adrenalinnal és rallyval kb. 1200 hp/sec-re ugrik fel majd. - kizárólag a templar képes ekkora regenre. De nem csak ezért a legjobb tank.
    - distortion field miatt minél többen támadják, annál nagyobb eséllyel szinte semmit nem sebeznek rajta a mobok, bossok sebzését pedig észrevehetően csökkenti.
    - quick recovery - mint a wow-ban a shield block, bekapcsolva: észrevehető fizikai sebzést szinte senki nem tud bevinni a templarnak.
    - colossus form - xmax bossok tankolására kiválóan alkalmas a többi képességgel karöltve. Ennyi sebzést senki nem bír ki, mint te a colossus form-mal.

Javaslom, hogy először a distortion wave-et maxold ki. Magas szinten persze le kell majd venni minden pontot róla, mert fölösleges lesz. 1 pont mehet a psyonic touch-ra, majd mehet (szinte) minden a dream-re, amíg el nem éred a Trance of Convalescence-t, és ezt maxold ki.
    Persze pár pontot lehet rakni a defense-re is, legalább lesz egy kis agility-d. Batlle awareness is megérdemel 1 pontot - egyelőre. Már normálon is érzékelheted, hogy te halsz legkevesebbszer (a normál a legnehezebb fokozat első végigjátszásra).
    1-1 pontot rakj mindenképp az armor handling-re, shield smash-re, disable-re.
    A kentaur bosst érdemes farmolni a pajzsáért (Outrider's buckler) és a páncéljáért (Outrider's tunic), ezek alacsony szinten elég nagy védelmet jelentenek. Fegyvered mindegy, hogy mi, hatékonyan ölni úgyis a distortion wave-vel tudsz.

Az ability pontokat kb úgy szoktam megosztani:
    10 pontból
    3 agi
    4 str
    3 hp

Sokan bizonyára vitáznának ezzel, de sok agility kell, attól lesz nagy a OA-d, DA-d. HP pedig nagyon is kell.
    Ráadásul sok lehetőséged nincs %-os agi bónuszra az erővel ellentétben (amit rengeteg gyűrű ad pl.), symbol of polymath artifact-tal szokták kicsit turbózni, de neked Knot od Isis-ed lesz - ha rám hallgatsz, esetleg Marduk's tablet of destiny-d.

Legenden így néz ki kb a cuccod:
    - Vért: Razorback harness(act 3, draconian-ek dobják) + Legendary Viny growth, +% hp regen bónusz
    - Sisak: Atouk (hades-en esik a trogloditáktól, nagyon ritka), (óriási mázlival +1 skill-t is ad) + legend viny growth, +% hp regen bónusz
    - Kar: Stonebinger's cuffs, attack speed bónusszal + Legendary Viny growth, +% hp regen bónusz
    - Gyűrűk: %str, %hp + Incarnation of the Ankh of Isis (hp bónusszal)
    Én nyakláncnak egy Amulet of tigert használok (+22% all speed, szerencsés esetben + hp, + mana, + valami is van hozzá), és megszokásból Raptor tooth charmot raktam rá %sebzés bónusszal
    - Lábbeli: írhatnám, hogy batrachos greaves of pegazus, de egy év alatt se farmolnál olyat. Tehát: amit találsz, lehetőleg adjon szokásos dolgokat, %str, %agi, +movement, - beastmen sebzés, +pierce damage
    Charmnak mehet erre is a legend viny :-)
    - fegyver: sok FFFUUU-t fog kiváltani, DE: lándzsa :-) Ehhez az kell viszont, hogy az említett cuccok közül némelyik adjon attack speed bónuszt is, hogy legalább 180-200%-ra fel tudd vinni. Relicnek mehet rá egy Incarnation of Valor of Achilles +35% attackspeed bónusszal.
    Tehát: nem lesz lifesteal-ed, de annyi baj legyen. Bossoktól amúgy sem lopnál hp-t.

Így elsőre ennyi tanács lenne :-) Jó játékot!
  • Majestic01
    Már untam azt a conqureror-t. Egyszerűen harmat volt:D Reménykedek azért még a Templar-ba, aztán ha ez se lesz jó, akkor nem erőltetem a játékot:)
  • Terensz
    Hello mindenki!
    17 új üzenet :-)

Conqueror miért fuccs? Nagyon jó karakter, farmolj neki jó cuccokat!

Ha javasolhatok: templarral ne kezdj, mert csalódás lesz.
    A conqueror dps-ben jobb, a templar viszont igazi tank, nem nagyon lehet elpusztítani majd legenden, jó cuccokkal. Ennek igazi szépsége neten, kb 5 fős csapattal, xmax-on lesz, de ehhez rengeteg farmolás kell.

Kezdő játékosnak én a haruspexet (dream/hunting) tudnám javasolni kedvcsinálónak.