• Chipii
    Én csak egy ideje játszok vele, szóval lehet, hogy tévedek, de majd kijavítanak :) Két fegyvernél ha csak egy skillpontot raksz rá, akkor tényleg nem nyersz vele sokat, mert felváltva ütöget a két fegyverrel, kb annyit, mintha eggyel tennéd ugyanezt. Két fegyverrel annyi az előnyöd, hogy:

1. Mindkét fegyveren levő bónusz cuccok javíthatják a sebzésed,sebességet (bár ezt megtenné egy pajzson levő bónuszokkal is, szóval valószínűbb, hogy ez nem is előny).
    2. A Dual wield skill bizonyos valószínűséggel mindkét fegyverrel támad, ekkor mindkét fegyverrel ütsz, ekkor a sebzés duplája a kijelzett átlagos sebzésnek (ez nem jelenik meg az átlagos sebzésben!). Ha nem jön be, akkor csak random üt az egyikkel. Dw az 6/6on 22%ot ad, 10/6on 30% körül lehet.
    3. A Hew skill gyakorlatilag szintén sebzésnövelést jelent. 6/6on 10% eséllyel +50% sebzés, azaz átlagosan 5% sebzésnövekedést jelent, 10/6on ez kb 7.5% lehet.
    4. A másik két dw skill csak tömeg ellen jó, azok ellen bizonyára hatékony, de magányos lények ellen nincs szerepük.

A 3-4. pont hatékonyságát csökkenti, hogy egy fegyverrel 222% lehet az attack speed, míg két fegyverrel csak 199%, és ez feltételezve, hogy úgyis ki fogod maxolni a sebességed, ez jó 10% átlagos sebzéscsökkenést jelent. Ezeket összevetve nekem az jött ki, hogy max+4es skillekkel 25% átlagos sebzésnövekedést lehet elérni.

Ez egyéni játékstílus kérdése lehet, hogy emiatt a 25% miatt érdemes e feladni némi védelmet, illetve lehet hogy másra is el tudjuk költeni a skillpontokat. Nyilván ha a max sebzés a cél, akkor igen, de szerintem ez nem olyan nagy különbséget jelent sebzésben, hogy nagyságrendi különbség legyen egy fegyverhez képest. Azt se feledjük, hogy defenderes karinál a pajzs is funkcionálhat második fegyverként, a shield smash hasonlóan működik, mint a dual wield, csak fegyver+pajzs kombóval.

Remélhetőleg nem tévedtem nagyot, de nekem ez jött le a tapasztalatok alapján :)