• Shorlex
    MINDEN KEZDŐNEK!

Amit dudo írt arról, hogy tulajdonképpen mi is így játszunk az igaz, nem mondom tényleg nem könnyű így cuccolás nélkül.
    Én úgy gondolom, hogy egy kezdő mindenféleképpen hunterrel nyisson, íjásszal. Hogy a második mastery mi legyen, az lehet többféle. Én vagy a rangert de inkább a bone charmert ajánlanám.
    Szal kezdő az bone charmert csináljon. Hogy miért.
    Alapvető, hogy a kari az íjász, hunter ág dominál. Azon belül is, amilyen hamar csak tudod, kifejleszted a marksmanshipet, annak minden passzívjával. Ez gyakorlatilag epicen is végigtol a pályán. Ugyanis: kezdőként nem fogtok ütős, nagyot sebző és kis lvl igényű fegyvert találni, így gyakorlatilag annak is örülni kell, ha 5-10 ütést/DPS-t ugrik a kari. Nyilván tapasztaltátok. Lvl 30 körül (sztem előtte is) el lehet érni a maxolt masteryt, amibe belefét a majdnem maxolt marksmanship, egy kis study, hálódobás (ami kezdőknek nagyon nagyon hasznos lehet és viszonylag kicsi a cooldown), maxolt wood lore, és talán belefér egy-két pont arra, hogy gyorsabban fuss.
    Valahogy így
    Akkor számoljunk kicsit.
    Lvl 30 környékén még ilyen nagyon gizda fegyvereitek lesznek, olyan íjak, amivel a hit ilyen 200 körül van. Nekem pl. egy év játéktapasztalat után 250 az "ütésem" íjjal, és ebben benne van egy marha szerencsésen kifogott kis artifact. Tehát 200.
    Igen ám, de ami marksmanshipnél szerepel plusz piercing damage-ek, azt nem veszi bele a program ilyenkor a számításba. Ezek pedig a következők.
    24 piercing damage a főlövedékre pluszban marks alapjából
    A LÉNYEG: scatterből 7-9 fragmentet lő ki, egyenként 162 piercing damage-el. Emlékezzünk csak: majdnek ennyi a fegyverrel a hit, ebből pedig 7-9-et lő ki! DE ez még nem minden.
    Puncture shot arrows: plusz 33% pierce damage, azaz scatterenként lesz 200 piercing damage-ed, amiből van átlagosan 8, ÉS RÁADÁSUL 55% esély van arra, hogy keresztülmenjen az nmy-n. Azaz 8 lövésből 4 legalább duplán arat.
    Összeségében egy olyan fegyverrel, amivel egyébként sebeznél 200 körül mert kezdő vagy és nincs cuccod, sebezhetsz (8+4)*200, azaz 2400-at egy lövésre, csak azért mert ilyen a marksmanship és kész (és akkor nem számoltam a marks alapot, meg azt is lehet maxolni, későb pedig a hunter aurát, majd a call of the huntot, stb stb) Gondoljatok csak bele micsoda írtás az...
    Ami a spiritet illeti: legjobb kieg mastery: deatchill aura, undeadek elleni aura egy isten, lich king-outsider duo bika, a legjobb bossölő, mivel még se tapasztalatod nincs, se cuccod, bízd rájuk a bossok kivégzését :D Nem ám elkeseredni ha normalon lehalnak könnyen, legenden iszonyú bikák! :D

Szóval összeségében azt mondom, hogy hunter az, amivel valami brutál módon lehet írtani, ÉS GYORSAN, tömegeket nem is akármilyen tömegeket, és mindezt mindenféle cucc nélkül.
    HUNTER RULEZ aztán ha összeszedtetek vele cuccokat akkor jöhetnek az egyéb, nehezebb karik is.