• Mice
    "van vmi támodatás, hogy egyéb is van, asszem wincustomize oldal, de bugos."

? kicsit bővebben mert én guiból már egy ideje nem tudtam előcsiholni bug-ot max egyéb végfelhasználói cuccból

speed tekintetében én eddig azt láttam, hogy a gém oldal még mindig vérző pontja a linux-nak, úgyhogy az ut2k4 nem tom h jön ide?

kezelhetőség terén kimerítően felsoroltad az összes használható programot amivel a linux többet tud bezzeg ami vicces, hogy az a lehülyézett wordpad még mindig normálisabban működik a notepaddel karöltve mint a kwrite mert minitxt-k editálásra csak a hülye indít openoffice-t és nem is erre a szegmensre lett pozícionálva.

az openoffice meg ugyanúgy nem része a linuxnak mint a winnek mert ezt sem thorvalds-ék találták ki. ergó ezt nem tekinteném szerves os résznek. egy csomó linux alá uúgy fel kell telepítened ergó win alá is megteheted. ezt (wp) viszont már megkaptad win3.1 alatt míg azért a win3.1 évében nem biztos h Vieditoron kívül sok mást kaptál linux alá. az pedig nem tegnap volt...

úgyhogy a sokkal több terén maradjunk annyiban, hogy linux alá sem kapsz semmit

a bash + oké sokat tud a pont e téren oda, de ugyanezt tudnám mondani az acdsee-re. Én az 1.0-ás verzió óta használom a mai napig s sajna egy olyan más képnézegetőt sem tudok ami az összes általam használt funkciót tartalmazná. Pedig én még ki sem használom az összes funkcióját és mégis mennyire sok van. Az IrfanView-ra mutatnak sokan a free-sége miatt, de nagyon gyerekcipőben jár. A Pixie32 kezdett hasonló útra lépni de sajna még a 98as chipcd-n levő acdsee-re hasonlítani akaró képnézők szintjén se jár (márpedig még azok is win-esek) Wine alól meg emulálni a program halála. 2giga procitempó felett sem képes emberi tempóval kezelni és bug-zik

az xmms pedig még mindig csak a 2.9x szériás winamp szintjén él. az egységes és jól konfigolható stream csatik kezelése még mindig nincs sehol az nsv-t meg ne is említsük

ez előző wineket meg nem kellene szerintem leszólni. én amíg az xp stabilitását meg nem ismertem nem akartam átváltani 98ról. az a gui nagyon el lett találva és nem a csillivilli-je miatt hanem mert hatékony és gyors volt. az xp felhasználói szinten csontolva se kezelhető ugyanakkora tempóval viszont a több progi stabilan kezelése miatt hatékonyságban már megelőzi.

az automant amúgy tényleg hülye ötlet :) én mind a mai napig ha ilyen elé ülök meghajtókra link ki asztalra és manuálisan mount

akkor kapok idebajt amikor visszahúzza a korongot mert konquerőrből másolok és az egyik commander ablak vagy console még cd-re hivatkozik és ilyenkor kereshetem meg melyik a sok ablak közül

98nál ez kékképernyő+esc, xpnél meg gond nélkül megoldható lett

:) már most ntfs alatt is ihaj sok attribútuma lehet a fileoknak és könyvtáraknak, saját magad által deklaráltból is rengeteg :)

"egy kérdés a végére, amit én nem értek.. nektek is csinál olyat az internet explorer, hogy egyszercsak kiakad, és bezárja az ÖSSZES mignyitott ablakot, ahova meg egyszer vissza nem találok?"

98 alatt még sűrűbb volt, de xp alatt valamit csináltak és már nem minden esetben teszi ezt. a gond az, hogy még mindig egy programként kezeli azt is ha 10 v 20 nyitott ablak fut. hasonló gondja volt a szövegszerkesztőinek is, amire az lett a lépés, hogy minden doksit külön programfutásnak kezel-->kva lassú lett

szerintem a moziék felfutása miatt majd beépítenek egy pár hasznos funkciót a konkurenciából de ez engem nem fog zavarni mert én még mindig a 0.7-es alfát használom. btw ebben van save opened tabs on crash :P