Én nem vagyok elhasalva tőle. Az oprendszerek látványos, de nem lényegi eleme a grafika. Van még más is. Ragadjunk ki pár mondatot az általad említett cikkből:
"(Longhorn Display Driver Model alatt)...nem fognak gyökeresen eltérő képességekkel rendelkezni a különféle gyártók által kapható kártyák sem..."
Ami szerintem azért is érdekes, mert a hw-gyártók direkt törekednek arra, hogy mást adjanak mint a konkurencia.
"...nem kell majd egyszerre új hardver és egy még újabb Windowst vásárolni a Longhorn után, hanem az operációs rendszer képes lesz az új hardverkörnyezetnek megfelelő képességeket és effekteket biztosítani, növelve a termék életciklusát, és egyben függetlenítve a hardverek fejlődésének ütemétől.
Ezt viszont azért nem hiszem, mert a Microsoftnak pontosan az az üzlet, ha négy-öt évenként újabb és újabb rendszereket és hozzátartozó programcsomagokat adhat el. Igaz a cikk nem írja, hogy mennyi időre szól majd a Longhorn "szavatossága", de ezek szerint kapnánk végre egy hosszú élettartamú oprendszert? Mert ennek tényleg örülnénk.