Huh, végig olvastam és zúg a fejem :)
Már múltkor is írta vki, hogy 2-3% körül van a mac az USA-ba, még linket is dobott...
Nekem is élnek kint rokonaim, és más t mondanak...
Amúgy meg hát Én is abban a statisztikában hiszek amit "nekem" hamisítottak :)
Egyszóval messze van az a 2%-tól, és abszolút nem csökken, azt pici puha csak szeretné...
Más: annyi probléma van a pici puha rendszereivel az Open Source rendszerekkel (elsősorban GNU/Linux, de akár BSD-kel össze hasonlítva), hogy ha azt le kéne írnom (ahoz sokat kéne persze utána járni) akkor ahoz rengeteg szabad idő kellene, és erre azért nagyon sajnálnám :) Így hát az emberből persze néhány azért kibukik, de messze nem az összes: *nix like rendszereke sokkal jobb felépítésűk, átgondoltabbak, és annak ellenére, hogy régebbiek, mégis kevesebb negatív örökséget hordoznak... Tényleg csak egy példa a rengeteg közül: miért nincs rendes csomag kezelője a win-nek? (ami tud update-elni, upgrade-elni, és persze rendesen deinstall-ni) Miért nem lehet a grafikus felületet leválasztani a win-ről? Miért nem a WM-et a DE-et külön választani, és ezeket is leválasztani a win-ről? Miért kell egy fs-t erőltetni, miért nem használhatok olyan fs-t ami nekem a legcélszerűbb egy adott feladathoz? Miért nem jönnek végre rá, ahogy azt már jó páran belátták, hogy a *nix felépítés a leghatékonyabb és a legkidolgozottabb jelen pillanatban? (persze erre már rá jöttek, de ilyen szinten nem szeretnék arcon köpni magukat... Persze az NT-s mikro kernelt is *nix-os pofa tervezte, és még most is *nixos pofák fejlesztgetik, ha jól hazudik a média felénk :)) Meg még rengeteg miért... Miért hazudnak annyit? Miért nem fejlesztenek többet, és miért nem marketingelnek kevesebbet? (persze azért, mert rájöttek, hogy az embereket könyebb beszéddel meggyőzni, mint munkával...)
Jót tett volna nekik, ha az "antitröszt" pernél szépen feldarabolják őket, mint annó a mélykéket, mert így nagyon lomhákká váltak, de sebaj, így legalább nem kell attól tartani, hogy képesek technikailag felzárkózni, bár hány *nixos pofát vesznek is meg...
Különben a legnagyobb baj szerintem a szemléletével van a pici puhának, de mára már ez sem egységes, kérdés, hogy ez tudatos-e vagy már akorává nőtték ki magukat, hogy nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal :)