Nem jó. Jobb lehetne mint a config file-ok, de mivel a módosítás nem joghoz kötött (vagy az egészet tudod, vagy semmit), ezért automatikus bukás. A longhornban eddigi információim szerint nem lesz registry: XML fileok lesznek jogosultságokkal, kötött formában, ergó kiküszöböli az eddig ismert hibákat.
Avalon:
Nekem itt áll egy atomerőmű az asztal alatt, ha játszom akkor nyilván nem megy az oprendszer graf. felülete és nem eszik meg feleslegesen erőforrást, viszont semmi problémám vele ha a GUI szebb lesz, főleg mivel NEM eszik semmi CPU időt, csak GPU-t, ami ilyenkor egyébként sem csinálna semmit.
Egyébként látom sokak leakadtak hogy 3D az oprendszer, meg elforgatható az ablak: könyörgöm, nem ez a lényeg! Ez csak csicsa! A poén a GPU multitaszk és az egységes grafikus felület! Aki nem érti miről van szó, annak javaslom hogy debug-oljon full screen 3D játékot...
GIMP:
Jézus. Hihetetlen hogy ezt valaki valamire példának hozta fel :)
Net gyorsabb linuxon:
Igen. Ennek oka a csomagok optimalizálása amit Linuxban megoldottak, winben pedig MS mai napig szart rá. Erre egyébként van egy wines progi ami megvalósítja ugyanezt (nem vár az ackokra asszem), nem jut eszembe a neve.
Játékok linuxon:
:D
Alapfelszereltség linuxon:
A GIMP stb. stimmel hogy ezerszer jobb mint a Paint, Wordpad stb. A gond akkor jön el, amikor szeretnél valami jobbat: ugyanis nincs. Winen van tízezer rajzprogi, Linuxon marad a GIMP. Szóval tény hogy alapból jobb, de többet ne is akarj sok területen.
A firefoxot pedig leszedtem win alól is, visszatértem IE-re. A biztonság miatt tértem rá át, most pedig ott tartunk hogy kb. két hetente jön ki rá egy atom kritikus hibát javító peccs. Pedig pont a biztonsággal reklámozták. Szomorú.