• FtranX
    #79
    dez,

    "FTranX, te úgy nyilatkozol, mintha egy akadémikusnak képzelnéd magad, aki éppen arról dönt, hogyan legyenek ezek a dolgok. Nos, nem vagy az. Hiányosak hozzá az ismereteid"

    én legalább a tényekhez igazítom az álláspontomat.
    hiányosak az ismereteim? igen. Ezért kértem tőled állandóan forráscikkeket.

    "Tudod, az gyógyászatban nem a "szép elvek" számítanak, mint mondjuk a fizikában, hanem az van, hogy meg kell gyógyítani a betegeket, és ha adott esetben épp az akupunktúra a legoptimálisabb módszer, akkor azt kell alkalmazni."

    Ha tény (tehát klinikai teszekkel alátámasztott), hogy valamilyen betegség gyógyításában az akupunktúra ugyan olyan hatásos, vagy jobb, mint más jelenleg alkalmazott módszerek , akkor felőlem alkalmazzák azt! De nehogy megálljanak már itt!

    "Én 8 éve foglalkozok behatóan (de tudományos fokozat nélkül) a témával (pl. a psziché és testi betegségek egymásrahatása)"

    akkor alá is kéne tudnod támasztani azt az állításodat, hogy a legtöbb betegség kialakulásánál a psziché az első számú tényező! (és nem csak egy változó erősségű a sok közül)

    (beidézett a cikk sem mond ilyet)

    "Ez nem egyszerű placebohatás. A hipnózis segíthet feloldani olyan lelki problémákat, amik fizikai betegségeket okoznak."

    ez igaz lehet némely esetben, de itt is csak akkor, ha fizikai betegség hátterében jelentős részben pszichés probléma áll.

    "Ennek az az oka, hogy borzalmasan hiányosak az ismereteid..."

    a google által kidobott 90 találat alapján továbbra is tartom a véleményemet. Mellesleg a placebo hátterében is a hormonális hatásokat feltételeznek (többek között a stressz-homonokat).

    "Ami az akupunktúrát illeti, még nem igazán tisztázott ezen rendszerek, és az akupunktúra "keleti modellje" közötti összefüggésrendszer, de tapasztalati tény, hogy működik az elv."

    szóval mégis a levegőbe beszéltél...

    "Tévedés, a specialista csak azzal foglalkozik, ami a specialitása. Azért specialista, egy terület specialistája, a többihez jóval kevésbé ért."

    a szakterületek azért ennyire nem válnak szét. egy általános belgyógyásznak nem kell túl sokat tudnia az agysebészetről, de a hatáskörébe tartozó betegségek okait fel kell ismernie, még akkor is, ha annak gyógyítása nem az ő feladata.

    "Mellesleg, az autoimmun betegség sem csak úgy van, önmagában."

    igen, függ az öröklött hajlamtól, bizonyos külső tényezőktől és pszichés problémáktól (előhozhatja a túlzott stressz is).

    "Tényleg? Hát, ha nem mondod, sok kutató hülyén hal meg..."

    Nem halnak meg hülyén, mert ezt ők is tudják. Kétlem, hogy akármelyik komoly kutató is komolyan vesz olyan tudománytalan marhaságokat, mint a biorezonancia, öt elemtan, csakrák és meridiánok rendszere, íriszdiagnosztika, stb.

    (amúgy ezt a személyeskedő stílust be lehetne fejezni!)