• dez
    #63
    "Ez nekem zavaros. Ha az akupunktúra mellett nem inszol ginsengteát és nem meditálsz fejen állva, akkor az nem ér semmit?"

    Nagyjából jól látod. Az esztelen életmódot nem nagyon tudja ellensúlyozni pl. az akupunktúra. (De hosszabb távon a gyógyszerek sem!)

    "Ezt sem teljesen értem. Konkrétan mit nem csinálnak most jól? (vagy hogy lehetne jobban csinálni?)"

    Hm, nem gondolod, hogy ez egy kicsit összetettebb téma annál, hogy most laikusként, 5 perct alatt meg akard érteni és oldani? Jó a fiatalos önbizalom, de azért nem kell ennyire túlzásba vinni... :)

    De a lényeg ez volt itt: egy-egy szervvel (főleg nyaktól lefelé) specifikusan foglalkozva nem lehet megoldani a szervezet (pontosabban egy ember) összetettebb zavarait.

    "Ha itt arra gondolsz, hogy nem foglalkoznak a lélekkel, akkor ellent kell, hogy mondjak. Nagyon is -sőt egyre jobban- tisztában vannak azzal, hogy számos testi tünet vezethető vissza lelki okokra. (pl. stressz, depresszió)
    A pszihológia sem véletlenül született meg, mint tudomány."

    Na látod. Csak még azt nem tudod, hogy az a bizonyos stressz (ami sokféle lehet) nem csak szívinfaktust és egyéb érrendszeri zavarokat okoz, hanem sokminden mást is, ami meg egyéb dolgokat okoz. Végeredmény a rák, allergia, stb.