• Macccy
    #1491
    Kíváncsi vagyok azért, miképpen is értelmeztétek a történet befejezését ...

    VIGYÁZAT - NAGYON SPOILER - CSAK AKI VÉGIGJÁTSZOTTA
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ami számomra kiderült: Minden ami történt, Alan Wake kéziratának eredménye, sőt mi több, manifesztációja. Alan a kiesett egy hétben a Barbara Jagger képében megjelenő Sötétség befolyása alatt írta meg Az Indulás (Departure) című novellát, egészen az utolsó oldalakig. Ám közben a saját akarata is belecsempészett néhány fordulatot, olyan esélyeket, amelyekkel élve megmenekülhet a Sötétség elől. Így írta a történetbe Thomas Zane-t is, az írót aki a hetvenes években már megküzdött a sötét gonosszal az ő Barbarája képében (??) és élete árán száműzte a tó fenekére. Barbara viszont az új, erősebb író közeledtére jött elő a víz mélyéről. Ő csalta oda mindkettőjüket, vízbefojtotta Alice-t, bűntudatot ébresztett Alan-ben és feldobta előtte az esélyt, hogy visszahozza feleségét azáltal, hogy megírja a regényt. A tó körüli szent indián erők miatt ugyanis az írott műalkotások valóra válnak. Zane mentette ki a házból a félájult Alan-t és az ő szelleme is szórta szét a kézirat lapjait Bright Falls erdőiben, hogy vezessék Alan-t. A kompon odafelé látott redneck Mott és megbízója Dr. Hartmann - aki ajánlására Alice Bright Falls-ba hozta Alan-t - terve elcsúszott, de ha Alan nem kerül a szanatóriumba, talán sosem jutott volna el Tor és Odin, a két dilis öreg rocker farmjára. Ott egy régi lemezről, amit fénykorukban a két vénember vett fel, megtudták Barry-vel, hogy ki is az a rejtélyes CW, aki jól ismerte sőt szerette (??) Thomas Zane-t: Cynthia Weaver, a hóbortos idős hölgy az étteremből és a rendőrségről, aki a helybéliek szerint is folyton kapcsolgatja, cserélgeti az izzókat és kerüli a sötétséget. Cynthia ugyebár segített is végül Sarah sheriffnek, Barry-nek és Alan-nek biztonságba jutni a 'világos szobába'. Alan itt találta meg a Clicker-t is, amit valószínűleg (??) ő írt ide a Departure-ben és még az anyjától kapta kiskorában, mikor félt, azzal hogy elűzi a szörnyeket. Alan visszament a tóhoz, mert csak úgy zárhatta ezt le, ha megírja a történet befejezését az üres lapokra, a házban ami 40 éve is és pár napja is elsüllyedt ...

    Na és a vége nem tiszta még egészen: ahogy én értem, Alan bejutva a tó vize alatti sötétségbe, találkozott Zane-el és a kézirat szövegén keresztül megtalálta az ösvényt a sötétségben a házhoz. Elpusztította Barbarát a kapcsolóval és ezzel visszavetette a Sötétséget a tóba, de hogy ez így maradjon le kellett zárja a történetet, úgy hogy ne is térhessen vissza. Átírta a sztori végét, ezzel visszaforgatva az eltelt bő egy hét eseményeit, egészen addig a pontig amikor Alice a tóba esett. Alan utána ugrott, de sosem jött fel újra ... Alice néhány nappal később a felszínre került, a Sötétség elengedte (??) ... Bright Falls számára mindez meg sem történt.

    Alan a sötét világban maradt és megpróbálja magát újra beleírni az életbe?? ... És ki volt a "Mr Piszkozat" (Mr Scratch) nevű hasonmás, aki Zane szerint "találkozik a barátaival, mikor Alan elment"?? ... És Rose csak nekem volt gyanús ??